Najnovije

RUSKA FONDACIJA ZA NAPREDNO ISTRAŽIVANJE SA PONOSOM PREDSTAVLJA: Vitjaz-D je uspeo... (FOTO)

Rusko podmorsko vozilo "Vitjaz-D" po prvi put se spustilo na dno Marijanskog rova, rekao je novinarima potpredsednik vlade Jurij Borisov.

"Vitjaz-D" (Foto: fpi.gov.ru)

"To je rezultat efikasne saradnje u okviru projekta Ruske fondacije za napredne istraživačke projekte u odbrambenoj industriji, na čijem je čelu Rubin Dizajn biro, kao i aktivne podrške projektu mornarice. Očekujemo da će nova naučna i dizajnerska elita odbrambene industrije rasti tokom rada na takvim projektima, "rekao je Borisov.

Primetio je doprinos projektu Ruske fondacije za napredne istraživačke projekte. "Samo želim dodati da ovo nije naš jedini probojni razvoj. NJih je veliki broj. Pred nama je puno posla i siguran sam da postoje nova dostignuća", dodao je Borisov.

Prema ruskoj Fondaciji za napredne istraživačke projekte, vozilo je dospelo do dna 8. maja 2020. u 22:34 po moskovskom vremenu. Senzori uređaja zabeležili su dubinu od 10.028 metara. Trajanje misije, bez uranjanja, bilo je više od tri sata, prenose RIA Novosti.

Centralni biro za projektovanje brodskih inženjeringa Rubin u godišnjem izveštaju za 2015. godinu izvestio je da je konstruisao dubinski morski aparat Vitjaz dizajniran za istraživačke radove na dubini do 11.000. metara.

Vitjaz-D (Foto: RIA)

U 2017. godini, Centralni biro za dizajn Rubin objavio je zahtev za predloge za proizvodnju i isporuku specijalnog sistema spoljne rasvete za podmorska vozila Vitjaz-D, prema dokumentima objavljenim na veb stranici javnih nabavki, maksimalna cena ugovora bila je 15 miliona rubalja (204.360 američkih dolara).

Ceremonija polaganja podmorskog vozila Vitjaz-D u montažno postrojenje eksperimentalne proizvodnje održana je 30. novembra 2018. godine.

kako su džihadisti započeli sa “buđenjem vernika”, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA