Najnovije

ULTIMATUM ZAPADA NEĆE PROĆI! MOSKVA NE DA NA BEOGRAD: Rusija prihvata samo ono što odgovara Srbiji!

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine, da će Rusija uvek podržavati Srbiju i da će za Moskvu biti prihvatljivo samo ono rešenje koje odgovara Beogradu.

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko (Foto: Jutjub)

"Naša zajednička bol i veoma težak problem jeste rešavanje kosovskog problema u kome smo zajedno. Rusija će uvek podržati Srbiju", rekao je Bocan-Harčenko na svečanosti povodom obeležavanja Dana Rusije.

Ambasador Rusije je izrazio zadovoljstvo što su Srbija i Rusija tokom pandemije koronavirusa zajedno izdržale izazove i bile rame uz rame, kao i vekovima do sada. 

Zadovoljni smo, kako je dodao, time što se doprinos Rusije vidi i ovde i što je Srbija mogla da napravi zaokret u borbi protiv pandemije, ali i što nijedan projekat nije bio zamrznut - ni izgradnja železnice, ni oni u energetskoj sferi, ni gasovod...

"Nastavili smo razvoj, a sada i ubrazanim tempom", rekao je ambasador i podsetio na neprekidnu saradnju i odnos dvojice predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića tokom karantina i dodao da će čestitku predsednika Srbije za veliki državni praznik Rusije proslediti predsedniku Vladimiru Putinu. 

Posebno zadovoljstvo Bocan-Harčenko izrazio je što su proslavi prisustvovali čitav državni vrh Srbije, čelni ljudi zemlje i patrijarh Irinej, što je, kako kaže, veoma važno jer sve to doprinosi saradnji i razvoju odnosa dveju zemlje. 

"Vi, predsedniče, predsednice vlade, parlamenta, ministri, svaki dan ako je to neophodno, to je praksa i realnost, možemo da vas pozovemo bez obzira na težak raspored, svako će pokloniti pažnju po pitanjima iz dnevnog reda naše saradnje i naših odnosa", rekao je ambasador. 

Rekao je i da Rusija nikada nije smatrala da evrointegracije mogu biti prepreka za odnose dve zemlje.

"Naše odnose možemo da razvijamo paralelno sa vašim pregovorima o pridruživanju Evropskoj uniji. Verujemo i mislimo da što je više partnera da je to bolje", istakao je ambasador Rusije.

Bocan-Harčenko je dodao da je u toku priprema dolaska predsednika Aleksandra Vučića u Moskvu gde će prisustvovati tradicionalnoj paradi povodom Dana pobede nad nacizmom u Drugom svetskom ratu.

Priprema posete predsednika Srbije Moskvi

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je da su u toku pripreme za posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Moskvi.

Predsednik Srbije će, kako je najavljeno, učestvovati na Paradi pobede koja će se ove godine, zbog složene epidemiološke situacije izazvane korana virusom, održati u Moskvi 24. juna, a ne 9. maja, na Dan pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu 1945.

Datum je izabran simbolično, jer je 24. juna 1945. godine na Crvenom trgu u Moskvi održana prva vojna parada u čast pobede SSSR-a nad nacističkom Nemačkom.

"Nastavljamo manifestacije povodom 75 godina pobede u Drugom svetskom ratu", rekao je Bocan-Harčenko na svečanosti u ambasadi Rusije.

Pročitajte OVDE zašto je Aleksandar Vučić otkazao sve predizborne mitinge SNS.

Izvor: Tanjug/RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA