Najnovije

ŠPIJUNSKI SKANDAL NA RELACIJI VAŠINGTON - PEKING! Ameri uhapsili kineskog oficira! Za ovo su ga optužili

Ksi Vang, naučni istraživač i oficir Narodnooslobodilačke vojske (PLA) Narodne Republike Kine, uhapšen je na međunarodnom aerodromu u Los Anđelesu, dok je pokušavao da napusti Ameriku i vrati se u Kinu

Kineska vojska (Foto: Jutjub)

Prema sudskim dokumentima i žalbi koja je u ponedeljak saopštena, Vang je ušao u Sjedinjene Države 26. marta 2019, nakon što je u decembru 2018. dobio višestruku ulaznu vizu J1.

Razlog posete je bilo sprovođenje naučnog istraživanja na Kalifornijskom univerzitetu u San Francisku. Navodi se da je Vang davao lažne izjave u aplikaciji za vizu. Konkretno, u svojoj molbi za vizu Vang je izjavio da je bio vanredni profesor medicine u PLA-u, od 1. septembra 2002. do 1. septembra 2016. godine.

Nakon privođenja, ispostavilo se da je Vang još uvek tehničar "nivoa 9" u PLA-u, zaposlen na vojnom univerzitetu. Navodno je Vang dobijao stipendiju i od Amerike i od Kine, koristeći se lažnim informacijama.

Takođe, prema sudskim dokumentima, utvrđeno je da je Vang poverljive informacije sa istraživanja kopirao i prenosio nazad u Kinu, ali je i kopirao materijale američkih profesora sa namerom da se ta istraživanja sprovode u Kini.

Tokom istrage ustanovljeno je da je Kineski major obrisao sve poruke iz telefona pre nego što je stigao na aerodrom.

Za sada ga terete za prevaru sa vizom, a ako ga osude preti mu 10 godina zarvora i kazna od 250.000 dolara. Početak suđenja če čekati u pritvoru, dok FBI sprovodi dalju istragu.

Šef NATO-a izdao dramatično upozorenje zapadnom svetu! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA