Najnovije

ŽESTOKE OPTUŽBE AMERA: Ne verujemo novoj ruskoj nuklearnoj doktrini!

Specijalni izaslanik predsednika SAD za kontrolu nad naoružanjem Maršal Bilingsli izrazio je sumnju u istinitost tvrdnje portparola Kremlja Dmitrija Peskova da nuklearna doktrina Rusije ne podrazumeva da Moskva može da nanese „prvi udarac“.

Ruska raketa (Foto: mil.ru)

„Predstavnik Kremlja je rekao da nova nuklearna doktrina jasno nalaže da Rusija nikada ne može da bude inicijator korišćenja nuklearnog naoružanja. Gde je to napisano u dokumentu?“, napisao je Bilingsli na Tviteru.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin utvrdio je početkom juna osnovu državne politike u oblasti nuklearnog obuzdavanja.

Kako su preneli ruski mediji, u dokumentu se navodi da „Rusija razmatra nuklearno oružje isključivo kao sredstvo obuzdavanja, njegova primena je krajnja mera i preduzima sve potrebne mere za smanjenje nuklearne pretnje i sprečavanje zaoštravanja međudržavnih odnosa koji mogu da izazovu vojne konflikte, uključujući nuklearne“.

Pored toga, u tekstu se navodi da „Rusija zadržava pravo da pruži odgovor na bilo kakav nuklearni napad  na njenu teritoriju ili na teritoriju njenih saveznica, bilo da je reč o balističkim raketama ili o nekakvom drugačijem oružju za masovno uništenje“.

Turska vojska ponovo žestoko ponižena! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA