Najnovije

ĐILAS PISAO TUSKU: O Vučićevoj Srbiji više ne možete da pitate Olivera Ivanovića, jer je ubijen posle linča u medijima!

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas danas je, u pismu predsedniku Evropske narodne partije Donaldu Tusku, ocenio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "politički konvertit", koji pokušava da sakrije pravu prirodu svog načina vladanja i pozvao je Tuska da mu ne pomaže da to sakrije od očiju evropske javnosti.

Dragan Đilas (Foto: Jutjub)

"Kao lider evropskih Narodnjaka, uvek možete da podržite partiju koja je deo vaše grupe, kao i njenog predsednika, ali bi pre toga trebalo da se informišete o tome koje evropske vrednosti Vučić, i njegova Vlada predstavljaju", naveo je Đilas u pismu Donaldu Tusku.

Đilas je u pismu Tusku govorio o Vučiću i stanju u Srbiji.

On se osvrnuo na jučerašnju izjavu Tuska u kojoj je Vučiću poželeo pobedu u nedelju i u pismu naglasio da Vučić nije završio mandat i da ne učestvuje na izborima u nedelju.

Đilas je u pismu podsetio na ubistvo predsednika GI SDP Olivera Ivanovića, aferu Krušik, hapšenje novinarke Ane Lalić, žrtvu seksualnog nasilja Mariju Lukić, paljenje kuće novinara Milana Jovanovića i druge afere u Srbiji.

On je ukazao i na izveštaj Fridom hausa u kojem se navodi da je Srbija od demokratske zemlje prešla u fazu takozvanog “hibridnog režima".

"Gospodine Tusk podržali ste režim, koji je zatvorio medije za sve neistomišljenike o čemu govore izveštaji organizacije - Reporteri bez granica, na čijoj listi je Srbija nastavila da pada, i sada se nalazi na 93 poziciji", naveo je Đilas i poručio Tusku da opozicija u Srbiji ne postoji u medijima sa nacionalnom frekvencijom.

On je naveo i da su mediji pod ogromnim pritiskom, i kontrolom Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

"Da li su to rezultati na koje Vučić, po vašem mišljenju treba da bude ponosan, da li mu na ovome čestitate", upitao je Đilas.

On je upitao Tuska da li podržava to što Vučić "u sred Evrope ljubi kinesku zastavu", da 97 odsto građana misli da je tokom epidemije korona virusa Kina spasla Srbiju i da je vlast uzela više milijardi nepovoljnih kredita od Kine.

Đilas je pitao Tuska i da li zna da 1,8 miliona ljudi u Srbiji živi na ivici siromaštva, da je Srbija, i zvanično jedna od najkorumpiranijih zemalja u Evropi i da je Vučić odlučio da se izbori održe u vreme epidemije.

"Jasno je da u Srbiji ne postoji ništa na čemu bi se moglo čestitati Vučiću", poručio je Đilas.

Pročitajte OVDE šta je poručeno Srbiji iz SAD-a.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA