Najnovije

DOKTORE NESTOROVIĆU, ŠTA OVO BI? Od 15. juna korona nestaje i ponovo se ljubimo tri puta?!

U protekla 24 sata u Srbiji je testirano 5.085 osoba na korona virus, pozitivno je bilo njih 57, a jedna osoba je, nažalost, preminula.

Dr Nestorović (Foto: Jutjub)

Podsetimo, u nedelju smo imali 3,2 odsto pozitivnih na korona virus u odnosu na broj testiranih, što je najlošiji rezultat još od 1. maja. I prilično zabrinjavajući kako za građane, tako i za epidemiologe.

Ni infektolozi nisu skroz mirni, pa je tako direktor Klinike za infektivne bolesti KCS Goran Stevanović izjavio da "broj zaraženih i dalje zahteva pripravnost i da blagi porast broja obolelih upozorava da mere moraju i dalje da se poštuju, pre svega u zatvorenom prostoru - distanca, nošenje maski".

I njegov stariji kolega, infektolog dr Mijomir Pelemiš se slaže:

- Situacija je i dalje za veliki oprez. Bez obzira na broj obolelih, i dalje imamo bolesnika koji imaju ozbiljne manifestacije ove bolesti. Na sreću, nema toliko mnogo bolesnika na respiratorima - rekao je on.

Podsetimo se, međutim, i izjave njihovog kolege pedijatra-pulmologa dr Branimira Nestorovića, koji je, kada je 6. maja izjavio "da je vreme da svi izađemo napolje i zarazimo se", prognozirao i sledeće:

- Ja sam bio pristalica da dođe do otvaranja škola, deca bi trebalo da izađu i da se inficiraju, za sada, do 1. juna, eventualno do 15, moraju da se paze samo stariji od 65 godina.

U istom intervjuu na TV "Prvoj" rekao je i "da ćemo od 1. juna moći ponovo u bioskope i pozorišta, a 15. ćemo se ponovo ljubiti tri puta".

Prođe 1. jun, prođe 15. jun i s obzirom na brojke, bez obzira na procenu dr Nestorovića, još čemo čekati na trenutak kada ćemo moći, po srpski, da se ljubimo tri puta.

27. juna Srbija potpisuje nezavisnost Kosova? Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA