Najnovije

OSMANLIJE SE SKROZ SROZALE, RUSI IH UHVATILI NA DELU: Operacija "Orlova kandža" je lažna, oni koriste stare snimke! (VIDEO)

Tursko ministarstvo odbrane reciklira stare snimke kako bi promovisalo svoju novu operaciju protiv Kurdistanske radničke partije (PKK) na severu Iraka, otkrila je jedinica za verifikaciju Ruptlija.

Turski pilot (Foto: Jutjub)

Operacija, nazvana "Orlova kandža", sprovedena je 15. juna. Turski ratni avioni i borbene bespilotne letelice ciljali su brojne položaje PKK-a u regionu Kurdistana.

Ruptli je otkrio da je Ministarstvo odbrane uređivalo stare borbene snimke i video zapise, a zatim ih koristilo za promociju operacije na severu Iraka.

Jedan od mnogih primera je upotreba starih promotivnih video zapisa turskih bespilotnih letelica. Video je originalno objavio Ismail Demir, predsednik odbrambene industrije, 8. maja, turska vojska je pustila snimak, dodajući zeleni filter i objavila ih kao zvanični video iz operacije “Orlova kandža”.

U drugom primeru, stare snimke turskih ratnih aviona F-16 koji su poleteli 2018. godine turska vojska ponovo je koristila za novu operaciju.

Prošle nedelje je SautFront otkrio da turska vojska koristi stare snimke kako bi promovisala svoje odbrambene operacije ne samo na severu Iraka, već i na severoistoku Sirije.

Tursko ministarstvo odbrane nedavno je nekoliko puta uhvaćeno u objavljivanju netačnih informacija. Ministarstvo je čak optuženo za izradu lažnih video zapisa u nekoliko navrata.

Zbog čega je Francuska besna na NATO, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA