Najnovije

KRVAVI JUN U PUSTINJI: DŽihadisti napali sirijsku vojsku! Asadove snage brutalno uzvratile! Na desetine mrtvih! (VIDEO)

Najmanje šest pripadnika Sirijske arapske armije (SAA) je poginulo, a više od 10 je ranjeno u napadu Islamske države na kontrolni punkt u blizini grada Itrija, koji se nalazi na putu Hama - Alepo.

Žestoke borbe se vode u Siriji (Foto: Jutjub)

Lokalni mediji navode da je u sukobima poginulo i nekoliko desetina članova Islamske države.

Međutim, provladini mediji preneli su da su teroristi u ovom napadu pretrpeli velike gubitke, dok se ne navodi broj nastradalih među pripadnicima sirijske vojske.

Jedan vojni izvor je naveo da su napadi Islamske države u pustinjskim oblastima centralne Sirije postali veliki problem za SAA.

U prethodnih nekoliko nedelja, SAA i njeni saveznici su imali akcije čišćenja terena od pripadnika ID u istočnom Homsu, južnoj Raki i zapadnom delu Deir Ez-Zora. Ova akcija provladinih snaga naterala je terorističke grupe da se preusmere na istočnu Hamu.

Vojni izvor je istakao da i pored akcija SAA očekuje da terorističke grupe nastave sa napadima na provladine snage. On je dodao da vladi u Damasku možda nedostaje vojni resursa da očisti čitavu pustinju od čelija Islamske države.

SAA mora da zadrži veliki deo svojih snaga u Idlibu, u regionu Afrina i na severoistoku Sirije, jer u ovim područjima vlada velika napetost, koju izazivaju razne terorističke grupe koje imaju podršku turske vojske.

Terorističke grupe u ovim područjima često napadaju provladine snage i krše i onako krhko primirje, koje je dogovoreno još početkom marta u Moskvi.

Pročitajte OVDE kako je SAA bombardovala neprijateljske položaje u Idlibu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA