Najnovije

Amfilohije uporedio Mila sa Neronom, pa poručio režimu: Ne ratujte sa Bogom! Niko Crkvu nije pobedio na ovoj zemlji već 2.000 godina!

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa sveštenstvom služio je Svetu arhijerejsku liturgiju na ostacima manastira Presvete Bogorodice na Ratcu u Baru.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Foto: Jutjub)

Vladika je kazao da je moguće da su ovaj sveti hram podigli upravo Sveti car Konstantin i carica Jelena.

“Nažalost evo i u našoj Crnoj Gori ponovo se progoni Crkva Hristova od strane obezboženih potomaka krštenog naroda, krštavanoga od vremena cara Konstantina, naročito od vremena Svete braće Kirila i Metodija, Svetih Nauma i Klimenta”, rekao je Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije je kazao da nije lako s Bogom ratovati.

“Daće Bog da se i ovoj crnogorskoj vlasti vrati razum i pamet, da ne ratuju sa Bogom, niko Boga i Crkvu Božiju pobedio nije na ovoj zemlji već dve hiljade godina a gonili su je i progonili svi odreda, još od vremena Nerona”, kazao je on.

Napravio je paralelu da kao što su hrišćani za vreme Nerona optuženi da su spalili Rim, iako ga je spalio sam Neron, tako i danas Crkvu optužuju da je protiv države.

Po njegovim rečima nastavlja se gonjenje Crkve Božije i pokušaj da se ugasi svetlost nebeska, neprolazna, koja osvećuje i prosvećuje svakog čoveka koji se rađa na zemlji. 

“Međutim, Gospod je sa nama, Majka Božija, ona koja je rodila Gospoda, takođe je sa nama i među nama. Sa nama su sveti Božiji ljudi koji su sebe žrtovovali za veru pravu i koji se i do danas žrtvuju širom sveta, čuvajući tu božansku, večnu i neprolaznu svetlost kao svetionik svoga života i putokaz svima koji se rađaju na zemlji. Neka bi ta svetlost obasjala sve ljude, neka bi Gospod udostojio i nas u ovo naše vreme, da se ponovo vaspostavi to jedinstvo Crkve Rimske, Crkve Istoka, koja je sačuvala izvorno Jevanđelje drevnih apostola i Svetog cara Konstantina i carice Jelene. Neka bi Gospod sve urazumio da se vratimo Bogu – Hristu Gospodu i kroz NJega i preko NJega jedni drugima i večnom našem dostojanstvu”, kazao je na kraju mitropolit Amfilohije.

Pročitajte OVDE kako je Nebojša Medojević raskrinkao Mila Đukanovića.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA