Najnovije

VUČIĆ PLAGIJATOR: Odakle je dobio ideju za spotove? Matriks, koka kola... (FOTO/ VIDEO)

Čini se da je reč plagijat postala sinonim za aktivnosti političkih aktera Srpske napredne stranke, bilo da je reč o diplomama, bilo da je u pitanju kopiranje aktivnosti njihovih oponenata iz opozicije. Ovog puta plagirani su i predizborni spotovi, o čemu je govorila novinarka Gordana Suša, a sociolog Ratko Božović smatra da takvim akterima kojima je bitno samo da osvoje glasove, ni na kraj pameti nije da li se u kampanji služe nečim svojim ili tuđim.

Vučić (Foto: Jutjub)

Suša je istakla na gostovanju u jednoj emisiji da je očekivala zabranu spota u kom se predsednik Aleksandar Vučić obraća devojčici i tvrdi da će se njen tata vratiti iz Nemačke, jer će mu država dobrim uslovima za posao to omogućiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic) on

Osim toga, ona smatra da je taj spot plagijat iz reklame za "koka-kolu", kao što je i ukradena ideja Vučićeve onlajn kampanje gde se obraća svojim biračima u sali sa televizorima.

- Ovaj spot je plagijat. Isto kao što je je bio onaj sa bezbroj ekrana. Ono je plagijat iz "Matriksa", a ovo je plagijat svakog spota koka-kole, samo što je ovde Vučić Deda Mraz. Takođe, ovde vidimo i prikriveni plasman robe lego kockica. Koji roditelj sa prosečnim primanjima može onakvo brdo najskupljih igračaka da kupi svom detetu? Možda samo onaj koji radi u Nemačkoj i onda mu je baš dobro da radi u Nemačkoj i da se ne vraća kako bi mogao detetu da priušti sve te igrice - rekla je Suša i dodala da je očekivala da će REM zabraniti spot sa devojčicom jer je, kako kaže, sam Vučić svestan da je to zloupotreba dece u političke svrhe.

Sociolog Ratko Božović istakao je da se politički akteri u kampanji vode idejom makijavelizma i da im sigurno nije bitno da li je nešto njihovo ili nije, sve dok bi im to potencijalno donelo glasove na izborima.

- Kad imate ovoliko nepismenih i medijski needukovanih, onda vi dobijate broj na izborima i to je njima najvažnije. Nije im valjda moral važan? Tuđe se, inače, ne može uzeti kao svoje, a da se to ne označi onako kako se označilo - kao plagijat ili krađa. Celokupan naš kontekst pao je i moralno i obrazovno. U ovoj sredini možete sve da ispričate, čak i to da živimo u zlatnom dobu, čak i to da je danas sunčan dan, iako pada kiša. Bitno je da se napravi utisak za pridobijanje ljudi i u ovom slučaju glasova, makar bili i nepošteni. Prosto je sve ovde moguće, pa tako i u ovim spotovima, nebitno da li su kradeni ili ne - rekao je sagovornik.

Prema njegovim tvrdnjama, političari se poigravaju sa nama kao da smo maloumni ili kao da smo nedorasli da shvatimo neke stvari.

- Sva ova infantilizacija oko spota sa detetom, to je dokaz na koji način nam se obraćaju, kao da smo zaostali u razvoju. Preko toga mi ustvari doznajemo kakav nam je marketing, kakva nam je mašta, inventivnost... Ovde je, kao što smo više puta videli moguće sve, čak i da se prepiše, čak i da se poslužimo nečim tuđim kao svojim. To je znak da nemamo svoj rukopis u priči. Ovo je tuđi rukopis i tuđa priča - zaključio je Božović.

Koji čovek treba da padne da bi pao Vučić pročitajte OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA