Najnovije

IDLIB JE POSVEDOČIO OVOJ SILI: Novi ruski MiG-29 korišćeni u borbi protiv džihadista!

Novonabavljeni avioni MiG-29 stavljeni su u upotrebu u sredu i četvrtak, pošto su Sirijske arapske vazduhoplovne snage (SiAAF) snažno bombardovale džihadističke snage u Latakiji, Idlibu i Hami.

MiG-29 (Foto: mil.ru)

Prema poslednjim izveštajima sa fronta, ruski avioni MiG-29 korišćeni su za žestoke napade na položaje Turkeste islamske partije (TIP) u DŽisr Al-Šughour (Idlib), u severnom delu nizije Al-Gab (Hama i severoistočni region Latakije).

Naročito je MiG-29 korišćen za napade džihadističkih baza u utvrđenim gradovima Kabani i Al-Sirmanije, koji su poslednja dva dana bili glavni cilj sirijskih oružanih snaga.

U drugom izveštaju je rečeno da su racije izvedene novim avionima odlikovane velikom tačnošću i da dolaze kao odgovor na ponovljena kršenja i uzastopne napade oružanih grupa na armijska mesta i vitalna postrojenja u regionu, napominjući da su MiG-29 avioni koji koriste savremeni sistemi.

Izvor iz sirijske vojske rekao je da se ti vazdušni napadi izvode kao odgovor na brojne napade koje je pokrenula Islamska partija i njihovi saveznici džihadisti u ravnici Al-Gab.

Sirijska arapska vojska je takođe gurnula pojačanja na ovaj front, pošto izveštaji o novoj operaciji počinju da izbijaju na površinu.

Koje je rusko najtajanstvenije oružje, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA