Najnovije

NEOČEKIVANI PREOKRET NA RATIŠTU, ANKARA JE DOČEKALA UZ SLAVLJE! Turske snage uleću u drugu bitku za ovo područje!

Portparol snaga Vlade nacionalnog sporazuma (GNA) koju podržava Turska, pukovnik Mohamad Kanunu, objavio je u subotu da su njihove vazduhoplovne snage počele napade na lučki grad Sirt, čime je započeta druga bitka za ovo područje na severu Libije.

Turska vojska (Foto: tsk.tr)

Prema Kanunu, vazduhoplovne snage GNA ciljale su oklopna vozila koja pripadaju Libijskoj nacionalnoj armiji (LNA) u i oko Sirta.

Portparol takozvane operativne komande za Sirt - Al-DŽafra Abdul Hadi Dara takođe je najavio pokretanje operacije "Put pobede" za kontrolu oblasti Al-Vašaka, Buvajrat, Al-Hasun, DŽarif, Abu Hadi, Sirt i Al-DŽafru.

U četvrtak je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao da će Ankara povećati svoju podršku Vladi nacionalnog sporazuma, na čijem je čelu Fajez al-Siraž, uprkos tome što je rekao da tamo nema rešenja za konflikt osim političkog rešenja.

Erdogan je na konferenciji za štampu sa Al-Siražom u Ankari rekao da će Turska i Libija poboljšati istraživanje nafte u istočnom Sredozemlju.

Portparol glavnog komandanta Libijske nacionalne armije, general-major Ahmed Al-Mismari, rekao je u petak da se vrši veliki međunarodni pritisak na snage LNA, ukazujući na primanje međunarodnih zahteva da se povuku 60 km od oblasti oko Tripolija.

Američkoj vojsci fali 2 000 pilota, više o tome OVDE!

 

Izvor: Alo

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA