Najnovije

SUMNJA SE NA TERORISTIČI NAPAD: Velika eksplozija gasovoda, Sirija ostala bez struje (VIDEO)

Sumnja se da je teroristički napad na glavni gasovod kod Damaska doveo do masovnog nestanka struje širom Sirije, prema saopštenju Ministarstava energetike Sirije.

Sumnja se na teroristički napad (Foto: SANA)

Eksplozija je "moguće izazvana terorističkim aktom" i "dovela je do prekida snabdevanjem strujom u celoj Siriji", izvestila je SANA pozivajući se na saopštenje Ministra za naftu i mineralne resurse, koje je kasnije potvrdio tvrdnju:

Iako nema izveštaja o žrtvama u eksploziji, nekoliko fotografija i video snimaka kruži društvenim mrežama koje pokazuju požare koji su zahvatili gasovod.

Eksplozija je oštetila deo Arapskog gasovoda između gradova Al-Dumair i Adra kos Damaska, što je dovelo do pada pritiska i povremenih gašenja elektrana u zemlji, izjavio je sirijski ministar za energiju, Mohamad Zuhair Harboutli.

Incident se dogodio tokom noći i nije odmah bilo jasno koji su regioni Sirije pogođeni i u kojoj meri.

Nekoliko sati nakon eksplozije, dok su se vatrogasci još uvek borili protiv požara, Ministarstvo za energetiku je saopštilo da su ponovo pokrenute neke od elektrana i da se delimično obnovilo snabdevanje električnom energijom „vitalne infrastrukture“.

Ovo je šesti put da je gasovod pogođen eksplozijom tokom sirijskog sukoba, dodao je Harboutli, ne navodeći mogući uzrok eksplozije.

Modernizovani raketonosac Tu-95MSM dvostruko ubojniji. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA