Najnovije

Putin: Rusija će obezbediti Belorusiji kredit od 1,5 milijardi dolara

Rusija namerava da Belorusiji obezbedi državni kredit od 1,5 milijardi dolara, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Vladimir Putin (Foto: ria.ru)

Nakon sastanka sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom u Sočiju, Putin je istakao da je dogovoreno da će Rusija u ovom teškom trenutku obezbediti Belorusiji državni kredit u iznosu od 1,5 milijarde dolara.

- Mi ćemo to ispuniti. Sada, koliko je poznato, naši ministri finansija rade na ovome na profesionalnom nivou - precizirao je Putin.

On je podsetio da je ruski premijer Mihail Mišustin ranije održao uspešne pregovore u Minsku o svim oblastima saradnje dve zemlje, uključujući i finansijsku.

Putin je naglasio da očekuje da će se informacije o kreditu odraziti na finansijskom tržištu, prenosi Sputnjik.

- Nisam slučajno pomenuo kredit koji Rusija planira da obezbedi Belorusiji u najskorije vreme. Nadam se da će se to odraziti i na finansijskom tržištu - rekao je ruski predsednik.

Putin je ocenio da je predlog o reformi Ustava, koji je izneo predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, logičan, blagovremen i adekvatan.

On je izrazio uverenje da će, s obzirom na Lukašenkovo iskustvo u političkom radu, posao na reformi Ustava biti organizovan na najvišem nivou, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Predsednik Rusije nakon sastanka sa Lukašenkom doneo neočekivanu odluku! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA