Najnovije

POSLEDNJE UPOZORENJE LNA: Haftar više neće tolerisati vršljanje po Libiji, moćnoj sili stavljeno do znanja!

Glavna komanda Libijske narodne armije (LNA) upozorila je ove nedelje pokušaje kršenja suvereniteta Libije, bilo prodiranjem u teritorijalne vode, kopnene granice zemlje ili njen nacionalni vazdušni prostor.

Libijska narodna armija. (Foto: Jutjub)

Glavna komanda je saopštila da je, kroz praćenje rada jedinica za nadzor i upozoravanje, postalo očigledno da strani avioni pokušavaju da uđu u libijski vazdušni prostor bez koordinacije ili prethodne dozvole libijskih nadležnih vlasti kojima je poveren zadatak uspostavljanja potrebnih aranžmana za prelazak aviona, preko međunarodno poznatih linija.

Glavna komanda LNA upozorila je da bi svaki pokušaj prodora u libijski vazdušni prostor "mogao da izloži letelicu riziku da ga libijska PVO presretne i uništi".

Iako Libijska narodna armija nije konkretno imenovala stranu zemlju ili entitet koji je izvršio letove i isporučio opremu u Libiju, poruka je nesumnjivo bila namenjena Turskoj, koja je trenutno najveći podržavalac Vlade Nacionalnog sporazuma sa sedištem u Tripoliju (GNA).

U poslednje vreme primećeni su turski avioni i brodovi koji su krenuli ka i iz Libije, uprkos upozorenjima Libijske narodne armije zbog ilegalne isporuke oružja u zemlju.

Otkriveno da li će se sastati Putin i Bajden! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA