Najnovije

DNR I LNR POSTALE JEDNA TERITORIJA: Sklonjen granični prelaz u Debaljcevu (FOTO/FIDEO)

Dana 1. oktobra, na granici DNR i LNR, počeli su značajni radovi - demontaža prve carinske ispostave na graničnom prelazu Debaljcevo.

Donbas (Foto: RIA Novosti)

Radovi se obavljaju u sklopu implementacije Ugovora o stvaranju jedinstvene carinske teritorije i razvoja ekonomske integracije između DNR i LNR -a, koji je stupio na snagu dan ranije, 30. septembra.

Predstavnici carinske službe Ministarstva prihoda DNR tačno u 10:00 (po lokalnom vremenu) počeli su da demontiraju barijere, restriktivne znakove i druge strukture na prelazu Debaljcevo.

Lugansk je potvrdio da su zaposleni u Državnom carinskom odboru LNR od 1. oktobra prestali da vrše carinsku kontrolu na granici sa DNR.

Pomenuti sporazum, pored ukidanja carinskih ispostava, predviđa uvođenje zajedničke carinske tarife u republikama, jedinstvenu proceduru za regulisanje spoljnotrgovinskih aktivnosti, jedinstvenu metodologiju za statistiku spoljne i međusobne trgovine, jedinstveno zakonodavstvo u oblast carinskog uređenja, uključujući identična pravila za utvrđivanje carinske vrednosti robe itd.

Do sada su carinarnice radile na sva četiri kontrolna punkta za automobile: Debaljcevo, Snežnoje, Nikišino i 759. kilometar auto-puta M-03.

Kada će Rusija lansirati raketu Cirkon sa podmornice, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA