Najnovije

Srpska sloga uzvraća udarac: Narod ujedinjen oko veterana (VIDEO)

Žarko Nikolić iz sela Studenac kod Žitorađe je ratni veteran koji je branio otadžbinu krajem devedesetih godina na jugu Srbije  gde se borio protiv tkz. Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca. Takođe, zajedno je sa svojim saborcima, bio meta i NATO bombardera.

Žarko Nikolić (Foto: Jutjub)

Žarko danas živi u teškim uslovima, bez prihoda i sa zdravstvenim problemima koji su i fizičke i psihičke prirode. Reportaža je nastala u njegovom domaćinstvu gde je zahvaljujući inicijativi njegovog saborca Siniše Jevtića pokrenuta akcija za obnovu kuće. Uz angažman saboraca kao i drugih rodoljubivih ljudi zamenjen je krov koji je bio pred urušavanjem i prokišnjavao – šta je do sada urađeno. A kakvi su dalji planovi za pomoć možete čuti detaljnije u razgovoru sa Jevtićem.

Zoran Ristovski, iz Pančeva, se na dan reportaže upoznao sa Žarkom donirajući mu oluke, novac i svoj fizički rad. Ovo nije prvi put da Zoran pomaže svojim saborcima s Kosmeta. 

Iz Beograda došao je i Branko Gajić, takođe, učesnik ratova čiji je doprinos bio kako finansijski tako i fizički. On je za Srbin info podelio i informacije o tome u kakvoj se situaciji nalazi boračka populacija danas apelovajući na predstavnike institucija da se uključe u pomoći borcima, navodeći argumente za svoje stavove.

U Žitorađu je bio i Slobodan Simović, iz Kraljeva, koji osim što je donirao vodomaterijal za Žarkov dom, danima je bio i fizički angažovan u pomoći ugroženom borcu. 

Uprkos teškim uslovima, u kojima živi, i nemogućnosti za rad, svoj doprinos je dao i Dalibor Cvetković, ratni veteran s Kosmeta koji živi u Žitorađi i kome je takođe potrebna pomoć.

Na kraju snimka možete pročitati dinarske račune i brojeve telefona za Post net uplate borcima Žarku i Daliboru, te da u skladu sa svojim mogućnostima možete da date doprinos u rešavanju teške materijalne situacije u kojima se oni nalaze. Osim finansijske podrške, za obnovu Žarkove kuće, neophodna je pomoć i u vidu materijala i fizičkog rada.

Britanski parlamentarci označili Srbiju kao neprijatelja i pozvali SAD i EU da intervenišu, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA