Najnovije

Emil Vlajki: Politički krvnici, njihovi sudovi i ostali plaćenici

„Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom“

Piše: Emil Vlajki
 U Sarajevu je počela nova farsična epizoda političke trakavice koja ima za cilj „discipliniranje neposlušnih Srba“ iz Republike Srpske. Zamislite, usudili su se da kažu kako su im mnogi zakoni silom bili nametnuti od strane krvnika „međunarodne zajednice“, a da su druge morali izglasati pod prisilom. S obzirom na tu teror-atmosferu, oni bi da nametnute štetne zakone po njih ponište, a da otuđene nadležnosti vrate sa BiH na entitetski nivo. To je „toliki zločin“, da je Tužilaštvo BiH to vidjelo kao antiustavno djelovanje protiv ove „kenguru“ države, pa srpske krivce zove na odgovornost. Pritom, opozicione lidere koji nisu glasali za vraćanje nadležnosti (neka im je „na čast“) saslušava kao svjedoke, a lidere vladajuće koalicije kao optužene (zločince).

Kako se ponašaju terorizirane osobe

Ali, prije nego što nastavim divaniti o ovoj papazjaniji, htio bih definitivno raščistiti nešto što mi ide na nerve jer je tolika demagogija, hipokrizija i zloba najgore vrste.

Naime, ti idioti svaki čas pitaju ove iz Dodikove stranke zbog čega su i oni glasali za prijenos mnogih nadležnosti sa entitetskog na BiH nivo. Drugim riječima, k'o fol, zašto niste bili hrabri i principijelni i glasali protiv?

E, pa vi pametnjakovići koji nas ostale smatrate debilima, znate li što američka vlast preporučuje svojim građanima koji su kidnapirani od islamskih terorista? Kaže im, izjavite sve što od vas traže da izjavite kako bi ste ostali živi. Jer to je najvažnije. Mi svi znamo da vi tako ne mislite, a vi ćete kasnije povući vaše izjave!

Ili, recimo da se vi, prozapadni „humanisti“, nađete, „face to face“ sa par bandita prijetećeg izraza koji od vas traže vaš novčanik, a i da usput pjevate: „Ja sam za Putina, ja sam za Putina“. Dali biste im i ono što ne traže, nahvalili Putina, a i zaplesali kazačok, samo da ostanete nepovrijeđeni, zato jer bi bili terorizirani.

A u ono doba Srbi su istinski bili terorizirani. „Glave su se skidale“ svima koji su bili „neposlušni“. Poplašenu su zabranili da i dalje bude predsjednik Republike Srpske, Šarovića, sadašnjeg lidera SDS, su strpali u zatvor, u jednom su danu smijenili 56 legalno izabranih srpskih poslanika, tisućama ljudi su oduzeli osobne karte i pasoše, godinama nisu mogli povratiti svoja građanska prava, mnogima su prijetili Hagom, itd.

Elem, ondašnji političati koji su izbjegli sankcije, sada kada mogu (ili, kada misle da mogu), traže nazad ono što su, od političkih krvnika, prethodno bili prisiljeni da dadnu! A to je, po vašim standardima, onda bilo apsolutno legitimno.

Zato, vi plaćenici u dolarima, funtama i eurima koji, u obliku „analitičara“, „nezavisnih novinara“ i prljavih političara koji se nadate promociji nakon što stranci „skinu“ Dodika, ovakvim pitanjima sramotite svoj, srpski narod, od…...e jednom zauvijek sa vašom hipokrizijom i dušebrižničkom demagogijom.

Po mišljenju plaćenika Tužilaštva i Suda BiH, Srbi su „rođeni zločinci“ 

Postoje dvije vrste antisrpskih sudova u BiH u kojima sjede sluge svjetskih krvnika. Prvi je Ustavni sud BiH, dejtonska kategorija, u kojem sjede tri strana suca čiji se interesi „začudo“, u svim bitnim stvarima, poklapaju sa interesima Bošnjaka/muslimana. U nekoj drugoj kolumni ću govoriti o tom sudu. Drugi je Sud BiH, vandejtonska tvorevina, ustanovljen voljom ondašnjeg Visokog predstavnika, političkog krvnika, 2002. godine. S njim, u paru ide i    Tužilaštvo BiH, osnovano također voljom Visokog predstavnika, 2003. godine.

Tužilaštvo BiH je u periodu 2005-2011. godine optužilo 189 lica u 114 predmeta od čega:
-    132 Srba (69,84 %) u 76 krivičnih predmeta,
-    26 Hrvata (13,76%) u 19 krivičnih predmeta.
-    31 Bošnjak (16,4%) u 19 krivičnih predmeta.
   
Što se Suda BiH tiče, evo nekih statistika:
   
A)  Podaci do kojih je došao Republički centar za istraživanje ratnih zločina, podaci o optuženim licima, izrečenim pravosnažnim i nepravosnažnim zatvorskim kaznama prikazani su u tabeli

Za razliku od Srba, pripadnici bošnjačke i hrvatske nacionalnosti nisu optuživani za krivično djelo genocida.

Vrlo vjerojatan epilog – već viđeno

Ovaj put, prema željama Bošnjaka/muslimana, ovo suđenje će se odvijati u specijalnim okolnostima. U međuvremenu, po odluci SAD, Velike Britanije i NJemačke, će trupe NATO—a okupirati Republiku Srpsku, skinuti  s vlasti Dodika i njegove istomišljenike, i dovesti na vlast dobro istreniranu „mlađahnu ekipu“ koja je naučena da kopira čitavu Dodikovu antizapadnu retoriku, a koja uživa neskrivenu podršku Srbije. Rezultat će biti centralizirana šerijatsko-građanska BiH.

MOŽDA BOGA IMA, ALI PRAVDE ZA SRBE NEMA!

Predhodne tekstove Emila Vlajkija čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

   

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA