Najnovije

"Vučićeva poseta Parizu dobra za Francusku, veoma loša za Srbiju"

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je jučerašnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Francuskoj bila „dobra za Francusku i Vučića, ali veoma loša za Srbiju i interese njenih građana“.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

„Strateški cilj Francuske je zaustaviti evropske integracije zapadnog Balkana dok EU ne sprovede reformu svog unutrašnjeg ustrojstva, a što će trajati godinama, u najboljem slučaju. Niko to ne može efikasnije od Vučića, i zbog toga i te kako ima smisla za Pariz podržati ga da učvrsti svoju vlast. Ako se pritom mogu obezbediti i stotine miliona evra profita za francuske firme na račun građana Srbije – tim bolje. Ni to niko ne može bolje od Vučića“, rekao je Jeremić televiziji Nova S, saopštila je Narodna stranka.

Upitan zašto je Vučić usred pandemije Vučić otišao lično u Francusku, Jeremić je odgovorio da „kada se komunicira onlajn, ne može se obaviti poverljiv razgovor“.

Jeremić, koji je i biviši ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da je međunarodna diplomatija među oblastima koje su doživele najveći udarac zbog pandemije, uz avio-saobraćaj i turizam.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA