Najnovije

MOĆNA VOJNA OPREMA STIGLA U HMEJMIM: Pacovski tuneli i jazbine džihadista biće jednom za svagda uništeni!

Ruska vojska je prebacila kopnene radare (GPRs) "Oko-3" u vazduhoplovnu bazu Hmejmim u Siriji, izvestila je 12. marta novinska agencija TASS.

Ruska vojska. (Foto: Jutjub)

Potpukovnik Pavel Rjotski, zamenik komandanta ruskih vojnih inženjerskih snaga u Siriji, rekao je da se GPRs "Oko-3" mogu koristiti za traženje podzemnih tunela koje su iskopali teroristi kako bi izvršili napade.

- Georadar "Oko-3" može otkriti praznine ne samo u zemlji, već i u betonu i drugim sličnim okruženjima - rekao je pukovnik Rjotski.

- Namenjen je istraživanju i ima širok spektar primene, uključujući i civilnu industriju.

Prema njegovim rečima, terorističke grupe su koristile i još uvek koriste opremu za iskopavanje tunela pod sirijskim vojnim bazama, lokacijama za mobilizaciju trupa i policijskim stanicama u cilju izvođenja terorističkih i sabotažnih operacija.

Tokom rata, teroristi su kopali tunele ispod niza sirijskih vojnih baza, postavljali tone eksploziva tamo i dizali ih u vazduh.

Potpukovnik Rjotski rekao je da GPRs "Oko-3" mogu da otkriju tunele i podzemna skladišta, koji se obično koriste za skladištenje oružja i municije, do dubine od 50 metara.

Radari su prebačeni u vazduhoplovnu bazu Hmejmim teretnim avionom, a takođe su stigla i nova zaštitna odela "OVR-2-02", koja se koriste za zaštitu vojnih inženjera od gelera izazvanih eksplozijama raznih uređaja i mina. Ova zaštitna odela karakteriše mala težina ne veća od 12 kilograma.

Ogromne sirijske snage poslate u akciju, strateški autoput se mora odbraniti! Više o tome OVDE.

Izvor: TASS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA