Najnovije

OVO ZAHTEVA SUROVU OSVETU! DŽihadisti krenuli u napad prema ruskoj bazi! (FOTO)

Ćelije Islamske države napale su borce Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u blizini vazduhoplovne baze koju redovno koriste ruske snage na severoistoku Sirije.

DŽihadisti ID. (Foto: Jutjub)

Prema sirijskoj Opservatoriji za ljudska prava sa sedištem u Londonu, teroristi su pucali i ubili dva borca SDF-a koji su čuvali vazduhoplovnu bazu Tabka u zapadnom selu Raka. Teroristi su koristili pištolje opremljene prigušivačima. Napad se dogodio 14. marta.

SDF je zauzeo vazduhoplovnu bazu Tabkah od ID-a nakon žestoke bitke u martu 2017. Koalicija predvođena SAD-om učestvovala je u bici u kojoj je uništen veći deo baze.

U protekle dve godine, baza je u velikoj meri korišćena kao zadnji post od strane ruske vojne policije i Sirijske arapske vojske, koja je rasporedila jedinice na severoistoku Sirije da nadgledaju prekid vatre između SDF-a i turskih snaga.

Prošle godine je nekoliko izveštaja tvrdilo da Rusija želi da održi trajno vojno prisustvo u vazduhoplovnoj bazi. Ove tvrdnje tek treba potvrditi.

Napad na stražare vazduhoplovne baze Tabkah naglašava rastući uticaj ID-a u Rakki i njenom selu. SDF tek treba da se pozabavi ovom pretnjom.

Vučić osam puta obećao da će se vakcinisati! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA