Najnovije

I DIREKTORKA INFEKTIVNE NAS ZASTRAŠUJE: Dramatično je, vakcina nije čarobni štapić, korona se zahuktava!

Zamenica direktora Infektivne klinike KCS Ivana Milošević izjavila je da se epidemija zahuktava i da je broj pacijenata primljenih u bolnice veći od broja otpuštenih, uz veliki broj pregleda u trijažnim centrima.

Dr Ivana Milošević (foto: Jutjub)

Nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica, saopšteno je da se koronavirus ponovo zahuktava, i da je veći broj primljenih u bolnice nego otpuštenih pacijenata.

Veliki je broj pregleda u trijažnim centrima, rekla je Ivana Milošević, zamenica direktora Infektivne klinike KCS.

Dogovoreno je da se bolesnici pre svega upućuju u kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu, a da KBC "Bežanijska kosa" i "Zvezdara" za sada ne prelaze u kovid sistem.

"Nadamo se da nećemo morati opet u kovid sistem da vraćamo 'Zvezdaru' i 'Bežanijsku kosu', jer moramo voditi računa i o pacijentima koji nemaju kovid-19", rekla je Miloševićeva.

Naravno, kako je dodala, računa se na kapacitete KBC Zemun i "Dr Dragiša Mišović", kao i na Infektivnu kliniku, koja radi 24 sata.

Napomenula je da je situacija takva da se ne treba iznenaditi da neko od pacijenata bude hospitalizovan i van Beograda.

"Batajnica ima kapacitete za prijem bolesnika, ali ni to nije bezgranično. Sada je tamo oko 750 pacijenata, a kapacitet je 900", navela je Miloševićeva.

Najavila je da će biti otvoren drugi stacionar u VMC "Karaburma" sa 45 postelja, gde će biti angažovani radnici iz vojnog sistema.

Takođe, napomenula je da su ovo planovi za vikend, pošto se dugoročni planovi, "na duge staze", ne mogu praviti jer je situacija, kako kaže, dramatična.

Apelovala je, u ime svih zdravstvenih radnika, da se građani strpe i iskoriste privilegiju što Srbija ima četiri vakcine, jer je to jedini put ka normalnom životu.

"Nemojte da izgubimo šansu da se vratimo u relativno normalan život, što pre. Moramo da se pridržavamo mera, koje se nisu dovoljno poštovale, posebno posle prijema prve doze. Vakcina nije čarobni štapić, ona nas štiti, ali su potrebne bar dve nedelje posle druge doze da bismo bili sigurni", poručila je Miloševićeva.

Novi sastanak ministra sa direktorima kovid bolnica biće održan u ponedeljak.

A Krizni štab je doneo ludačku odluku koja će doprineti ekspanziji korone, sve kupce za vikend su nabili u nekoliko sati, opširnije OVDE.

Izvor: RTS

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA