Najnovije

MOSKOVSKI MUFTIJA: Ruski muslimani će obnoviti Siriju

Muslimani Rusije preko Zakat fondacije spremni su da pomognu sirijskim građanima da izgrade školu i privremeni smeštaj za izbeglice koje su se vratile u domovinu, ali za analizu i početak rada u ovom pravcu biće potrebno vreme, rekao je moskovski muftija Ildar Aljautdinov za RIA Novosti.

Moskovski muslimani (Foto: RIA Novosti)

"Naša dužnost je da pružimo ruku pomoći. Komunicirajući sa ministrima i njihovim zamenicima, čuli smo mnogo reči zahvalnosti Rusiji, koja pruža podršku na svim nivoima, odnosno, ruska ambasada je potvrdila da, bez obzira na svu pomoć, postoji potreba ne samo za jednokratne akcije, već i za izgradnju socijalnih objekata koji bi bili korisni, možda će postojati škola za siročad ili domovi za porodice koje se kući vraćaju kao privremena skloništa dok ne izgrade stanove u svojim gradovima “, rekao je Aljautdinov .

Prema muftijinim rečima, tokom posete Damasku identifikovani su pravci u kojima je moguće efikasno podržati sirijske građane. „Ovo je dug i težak proces, jer je neophodno registrovati fond za njegove aktivnosti u Siriji i identifikovati partnera u Siriji - ovo takođe zahteva određeni napor“, dodao je on.

O situaciji u Donbasu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA