Najnovije

DŽIHADISTI TERORIŠU NAROD U IDLIBU: Sirijcima smrt visi nad glavom samo zato što vole svog predsednika Asada (FOTO)

Hajat Tahrir al Šam (HTŠ), povezan sa Al-Kaidom, navodno hapsi vladine pristalice u severozapadnom sirijskom regionu Idlib.

DŽihadisti HTŠ. (Foto: Jutjub)

Dana 29. maja "Agencija za opštu bezbednost", bezbednosno krilo HTŠ-a, sprovela je kampanju hapšenja u regionu. Desetine vladinih pristalica uhapšene su u gradovima Salkin, Harem, Darkuš i Kafr Takarim u severnom Idlibu, kao i u gradu DŽisr al-Šugur u zapadnom Idlibu.

Kampanja je bila usmerena na sve koji su izrazili podršku Asadu na poslednjim predsedničkim izborima u Siriji, na kojima je aktuelni predsednik osvojio 95,1% glasova.

Prema tvrdnjama militantnih aktivista, HTŠ-ova Opšta bezbednosna agencija uhapsila je čak 300 civila. Neki od pritvorenika navodno su uhapšeni zbog objavljivanja provladinih komentara na društvenim mrežama ili zbog odbrane izbora u privatnim razgovorima.

Privedeni će se verovatno suočiti sa optužbama kao što su "podržavanje režima" ili "špijuniranje sirijske obaveštajne službe", koje se obično kažnjavaju smrću.

Poslednjih nekoliko godina HTŠ radi na jačanju stiska nad Idlibom tlačeći i zastrašujući svakoga ko se protivi njegovoj vladavini u toj provinciji. Gvozdena pesnica terorističke grupe nije štedela ni opozicione aktiviste, medijske radnike ili čak kolege džihadiste.

DŽihadisti uputili jezivu pretnju Izraelu, najavljuju krvoproliće! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA