Najnovije

DELEGACIJA SRPSKO-RUSKOG CENTRA ''MAJAK'' U CRNOJ GORI: Predstoji saradnja sa Pravoslavnim bratstvom ''Stupovi''

Delegacija Srpsko-ruskog centra „Majak“ koju su činili direktor Vladimir Prebiračević i specijalni savetnici Dejan Samardžić i Miodeag Milikić boravila je u Crnoj Gori.

U Morači (Foto: Majak)

Održan je niz sastanaka sa predstavnicima Pravoslavnog Bratstva Stupovi Bijelog Polja, Mojkovca, Kolašina, Bara, Podgorice, Sutomora i Berana. Višednevnu posetu Crnoj Gori sa odličnim domaćinima iz Pravoslavnog Bratsva Stupovi iskoristili smo i za obilazak srpskih svetinja Manastira Ostrog, Cetinjskog Manastira, Manastira Morača, Manastira Petra i Pavla u Bijelom Polju, Sabornog Hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru kao i Tuđemilsko polja gde se odigrala velika istorijska bitka između srpske i vizantijske vojske 1042.godine, navodi se na sajtu Srpsko-ruskog centra '’Majak'’.

'’Sva je Crna Gora isprepletana našom srpskom istorijom unazad vekovima. Bez obzira što bi neki sadašnji političari voleli i trude se da bude drugačije ipak se ne može protiv sopstvenog srpskog gena i vrele srpske krvi koji teče crnogorskim venama. Zaštita Srpske Pravoslavne Crkve , srpske istorije, srpskog nasleđa i srpske kulture na prostoru Crne Gore je od posebne važnosti u svakom segmentu svakodnevnog života. Svaki kamen u Crnoj Gori srpstvo čuva a naša braća iz Pravoslavnog Bratstva Stupovi imaju svetu ulogu na istorijskom zadatku i borbi za zaštitu svega što je srpsko. Predstojeća saradnja Srpsko-ruskog centra „Majak“ i Pravoslavnog Bratstva Stupovi koja je u završnoj fazi priprema je odličan znak na ovim našim srpskim prostorima da imamo i volje i snage da se izborimo sa svim problemima i nedaćama koje prate naš narod. Ciljevi koje smo stavili pred sebe nisu mali a put za ostvarenje je težak i trnovit ali smo mi na takav put jedino i navikli i još smo tu i sve smo jači'’, kaže direktor Srpsko-ruskog centra '’Majak'’ Vladimir Prebiračević.

O Čečenija festu u Republici Srpskoj pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA