Najnovije

OGLASILI SE AJATOLASI IZ SARAJEVA: "Ono što se dogodilo na području Krajine i Prijedora imalo elemente genocida!

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik DŽaferović, koji je danas prisustvao ispraćaju 12 žrtava koje su, kako se navodi, ubijene 1992. u Prijedoru, izjavio je, reagujući na izjavu ministra Aleksandra Vulina o srpskom svetu da su "zagovornici te nakaradne fašistoidne ideje mnogo slabiji, a BiH mnogo jača".

Šefik DŽaferović. (Foto: Jutjub)

DŽaferović je kazao da ne zna da li je uopšte primereno reagovati na izjave ministra za kojeg je rekao da je "takav kakav jeste".

- Neću se nervirati, nije zaslužio da to komentarišem, ali govoriću o pojavi ''srpski svet''. Sve to podseća na 90-e godine i posledice zbog kojih smo ovde. Svi kreatori te velikodržavne politike treba da imaju na umu dve stvari kada je BiH u pitanju - rekao je DŽaferović i dodao:

- Prvo moraju pogledati kako su završili oni koji su zagovarali te politike, završili su u Hagu i na smetlištu istorije. I još nešto vrlo važno, dobro moraju da znaju da mi više nikada nećemo biti iznenađeni i zatečeni. Zagovornici te nakaradne fašistoidne ideje su mnogo slabiji, a Bosna i Hercegovina je mnogo jača. Polomili su zube 1992. godine i neka se ne igraju sa BiH - naveo je DŽaferović.

Tvrdi da je sve ono što se dogodilo na području Krajine i Prijedora imalo "elemente genocida, ali da poštuju odluke Haškog suda".

- Istinu ćemo prenositi generacijama, nikada nećemo zaboraviti šta se dogodilo jer ako zaboravimo preti opasnost da se zlo ponovi. Kada se sagleda monstruoznost zločina i elementi koji su počinjeni ovde 1992. godine, iako je Haški tribunal ovo nazvao samo zločinom protiv čovečnosti, ja mislim da ovo sve ima elemente genocida - kazao je DŽaferović, prenose sarajevski mediji.

Dodao je da treba nastaviti borbu za istinu i pravdu, kao i da je prioritet, kako je kazao, "pronaći još 600 nestalih, da se dostojanstveno ukopaju i da se traga za onima koji su na bilo koji način učestvovali u ovom zločinu".

Erdogan sprema dogovor sa talibanima, turska vojska uskoro na novom zadatku! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA