Najnovije

Hrvati ne mogu da se pomire sa činjenicom da je Tesla Srbin

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) poziva Hrvatsku da prestane da falsifikuje istoriju i svojata srpske velikane, kao u slučaju Nikole Tesle, kojeg sada namerava da stavi na Evro kovanice.

Nikola Tesla (Foto: pixabay. com)

– Hrvatska svojata Teslu kao svog naučnika, a trebalo im je skoro 30 godina da mu obnove spomenik u Gospiću koji su srušili tokom „Oluje“. Licemerje Hrvata se naročito vidi u činjenici da su tokom Drugog svetskog rata ustaše pobile 520 Srba iz Teslinog zavičaja, od kojih 11 najbližih rođaka. Sva ta farsa i model „kićenja tuđim perjem“ je još jedna provokacija i pokušaj Hrvatske da nastavi sistematsko brisanje svih tragova postojanja Srba kroz istoriju u granicama sadašnje njihove države – izjavio je predsednik POKS Žika Gojković.

POKS podseća da je Tesla rođen u austrijskoj carevini, odnosno u Vojnoj krajini, koja je bila isključivo naseljena Srbima i van jurisdikcije Zagreba, odnosno pod direktnom upravom Beča. NJegov otac je bio sveštenik Srpke pravoslavne crkve, a Tesla je bezbroj puta potvrđivao svoje srpsko poreklo.

Ministar policije prekršio niz zakona pokazivanjem osakaćenih tela. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA