Najnovije

Najstrože kazniti sudiju koja je pustila na slobodu vozača nasilnika

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) poziva Ministarstvo pravde da odredi najstrožiju disciplinsku kaznu za sudiju koja je pustila nasilničkog vozača Lazara Gajića da se brani sa slobode, nakon što je kolima ubio dečaka u beogradskom naselju Karaburma.

Žika Gojković (Foto: Jutjub)

– Nedopustivo je da se čovek koji je već osuđivan za izazivanje saobraćajnih nesreća i koji je pobegao s lica mesta pusti da se brani sa slobode. Protest građana Beograda je pokazao koliki revolt je izazvala ta odluka i takva situacija zahteva dalju reakciju države. Sankcije za disciplinsku odgovornost mogu da podrazumevaju javnu opomenu, umanjenje plate do 50 odsto najduže na godinu dana, kao i trogodišnju zabranu napredovanja. Tražimo da se primene cve tri pomenute mere u cilju najstrožeg kažnjavanja ove sudije. Tako oštro kažnjavanje bi se sprečilo da se slične situacije ponavljaju u budućnosti – poručio je predsednik POKS Žika Gojković.

POKS pruža podršku nezadovoljnim građanima Karaburme i očekujemo da, ukoliko se utvrdi da je sudija počinila težak disciplinski prekršaj, bude pokrenut i postupak za njeno razrešenje.

Najopasniji simbol urezan u zgradi Stejt Departmenta, niko ne zna kako! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA