Najnovije

EU ODBILA PRISTUP SLOVENAČKOM NON-PEJPERU O PROMENI GRANICA NA BALKANU: Previše osetljiva tema

Savet Evrope definitivno je odbio zahtev za pristup dokumentu koji se odnosi na navodni "slovenački non-pejper o promeni granica na zapadnom Balkanu''.

Region (Ilustracija: Gugl mape)

- Traženi dokument obrađuje vrlo osetljivu temu, a njegovo objavljivanje imalo bi jasan i direktan uticaj na odnose EU sa susedstvom, potkopavajući time javni interes za međunarodne odnose - potvrdili su iz Evropskog saveta austrijskoj agenciji APA.

Početkom juna austrijsko veće potvrdilo je agenciji APA da postoji dokument vezan uz navodni slovenački non-pejper o promeni granica na zapadnom Balkanu.

Međutim, nakon što su ispitali slučaj, odlučili su da ne odobre pristup dokumentu, jer slučaj potpada pod izuzetke Direktive, prema kojoj institucije mogu da odbiju pristup dokumentima čije bi objavljivanje "ugrozilo javni interes, posebno međunarodnih odnosa", navodi N1.

Navodni slovenački non-pejper podigao je veliku prašinu sredinom aprila i na Zapadnom Balkanu i u Sloveniji, jer se njima predlagala promena granica na zapadnom Balkanu ili "završetak raspada Jugoslavije".

O britanskom tajnom dokumentu za trajno oduzimanje Kosmeta od Srbije pročitajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA