Najnovije

KURDI PRIREDILI PAKAO TURCIMA U ALEPU: Udarili ih sa svih strana, Ankara se za sada ne oglašava! (FOTO/VIDEO)

Oslobodilačke snage Afrina (ALF) objavile su 21. avgusta da su njeni borci izveli niz napada na tursku vojsku i njene opunomoćenike na severu sirijskog Alepa između 14. i 19. avgusta.

Kurdi. (Foto: Jutjub)

Militant, koga podržava Turska, ubijen je 14. avgusta od strane snajperista ALF-a u blizini grada Marea. Još tri militanta su ranjena kada je ALF ispalio protivtenkovski projektil u blizini grada Kaldžibrina.

Borci ALF -a gađali su 15. avgusta teškom artiljerijom tursku vojnu bazu u blizini grada Azaz. Nema izveštaja o žrtvama.

Militant, koga podržava Turska, ubijen je 16. avgusta, a njegov motocikl uništen u napadu boraca ALF-a u blizini grada DŽandaris u Afrinu.

Borci ALF -a uništili su vozilo sa turskim vojnicima 19. avgusta u blizini grada Kubleh, a zatim su napali drugo vozilo koje je pokušalo evakuisati žrtve. U napadu je navodno ubijeno pet turskih vojnika.

ALF je verovatno preuveličavao rezultate svojih napada. Tursko Ministarstvo nacionalne odbrane nije priznalo gubitke u sirijskom Alepu 19. avgusta.

Kurdska vojska i njeni saveznici okupirali su kurdsko područje Afrin početkom 2018. godine. Od tada su kurdske gerilske grupe, uključujući i ALF, vodile pobunu u Afrinu i u drugim oblastima pod turskom okupacijom na severu Alepa.

Doktor Nestorović o Tesli i Hrvatima! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA