Najnovije

Emil Vlajki za Pravdu - Dodik: "Još me jedino trebaju ubiti"

Peti siječanj 2022. Nove godine nisu uvijek dobrodošle. Ponekad se, a to se upravo meni sada događa, rezimiraju neke vlastite životne borbe i njihov smisao. Ustanovio sam da volim izgubljene bitke, jer da je sve ono za što sam se borio, propadalo.

Piše: Emil Vlajki

Kao pariški student, učestvujući u majskom pokretu 1968. godine, boreći se za utopijski socijalizam, prvi put sam istinski doživio gorčinu neuspjeha. Sada shvaćam da sam ponavljao sudbinu moje majke koja se u Izraelu borila za suživot Jevreja i Palestinaca i nastradala. Borio sam se za očuvanje Jugoslavije koja je propala. Borio sam se uzaludno protiv NATO agresije na Jugoslaviju/Srbiju, iz čega je proizišla moja knjiga 'Demonizacija Srba'. Moja intelektualna borba protiv američkog imperijalizma ('Američki teror', 'Patologija uma', itd.) u potpunosti se izjalovila.

I evo, nakon decenije i pol borbe za sadašnju Republiku Srpsku, ona je brutalno gažena, uništavana od strane „humanog“ Zapada. NJen sam kraj, prije nekoliko godina, intuitivno opisao u svom djelu 'Druga Judina izdaja'.

Tragedija antičkih proporcija odvija se tu, svakodnevno. Nastojim da svojim kolumnama upozoravam, senzibiliziram javnost na ovo gaženje ljudskih sloboda, na uništavanje bića i ponosa srpskog naroda, ali nitko ni da mrdne, posebno se to odnosi na javnost u Srbiji. Plakat će se i jadikovati kada se više ništa ne bude moglo uraditi.

Danas je objavljena vijest o proširenim sankcijama Dodiku. Na to će se, slijedećih dana, nadovezati sankcije protiv svih onih koji s njim imaju bilo kakve veze. Ti će ljudi biti potpuno upropašteni.

Bošnjaci likuju. Opozicija u Republici Srpskoj lije krokodilske suze čekajući da je NATO dovede na vlast.

Sankcije su bile predvidljive, ali su njemu teško pale. Odmah je sazvao Izvršni odbor svoje stranke (SNSD) i nakon toga održao konferenciju za štampu. Na ekranu su on, Željka (predsjednica RS) i još par osoba. Negira bilo kakvo koruptivno i antidejtonsko djelovanje za što ga optužuje američka administracija. Ona besramno laže, rekao je, jer ne želim sprovoditi njene interese. Ja sam izabran za člana Predsjedništva BiH da sprovodim srpske a ne tuđe interese.

Vidjelo se, da mu nije bilo lako. U jednom je trenutku kazao slijedeće:

OPTUŽUJU ME ZA KOJEKAKAKVE MONSTRUOZNE STVARI BEZ DA SU IZNIJELI IJEDAN DOKAZ. JOŠ ME JEDINO TREBAJU UBITI. ZNAJTE, AKO BUDEM UBIJEN, TO SU URADILI AMERIKANCI I ENGLEZI!
   
Kakav je nastavak ove tragedije. Ima više scenarija.

-Koalicioni partneri će se prepasti sankcija; otvorenog su tipa i u svakom trenutku se bilo tko može naći na tom spisku. Kada dođe do glasanja u NSRS u povratu novih nadležnosti, oni će Dodiku okrenuti leđa i čitava priča o povratku nadležnosti će pasti u vodu. Opozicija dolazi na vlast. Najblaža varijanta.

-Koalicioni partneri ostaju vjerni, povrat nadležnosti se nastavlja. Trupe NATO-a, nakon isprovociranih etničkih incidenata, praktično okupiraju Republiku Srpsku. Posljedice nepredvidljive.

-Trupe NATO-a, nakon isprovociranih incidenata, su onemogućene da interveniraju u Savjetu sigurnosti UN, formiraju se multinacionalne snage koje se postavljaju na granici između RS i Federacije. Najbolja varijanta za borbu koju Dodik vodi.

-NATO intervenira, Rusi interveniraju. Posljedice nesagledive.

Predhodne tekstove Emila Vlajkija čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA