Najnovije

DANILO TVRDIŠIĆ: O hipi pravoslavcima, lažnim mirotvorcima, licemerima i ostalim beskičmenjacima

Namnožilo se svakakvog ljudskog taloga i mulja. Svakakav šljam digao glavu danas i po medijima drži moralne lekcije.

Piše: Danilo Tvrdišić, novinar Helm Kasta

Smeta im Ruska akcija u Ukrajini. Smeta im što ginu civili. Jeste. Svakom normalnom smeta. Ali to je rat i cena rata. Takvih i još mnogo gorih ratova u ovom trenutku ima preko 100 na zemljaskom šaru. U tim, za ove "mirotvorce" nevažnim ratovima gine stostruko više civila, žena i dece, nego u ratu u Ukrajini. I to im ne smeta. Ili im možda smeta pre jutarnjeg zevanja i kafe, ali o tome iz nekog razloga "gromoglasno" ćute, pa dođe na isto. Ali o Ukrajini pene i vole da drže moralne lekcije.

Da li licemeri kojima su usta puna Ukrajinskih civila znaju koliko dece je pobijeno u Donbasu? Da li ti genijalci znaju koliko dece dnevno umire u Jemenu? Da li ti dušebrižnici znaju kakva se humanitarna katastrofa trenutno dešava u Etiopiji gde se zatiru celi gradovi i oblasti? Da li znaju da se tamo ubija sve što se pomera od dece u majčinoj utrobi pa do nemoćnih i starih? Znaju li?

Ne znaju ili ne žele da znaju. Kao što se prave da ne znaju da je veliku većinu(99%) tih ratova pokrenula i aktivno u njima učestvuje jedna država. Ta država se ne zove Rusija. Ta država, ta IMPERIJA ZLA SE ZOVE AMERIKA.

I pogledajte sada ovu hipokriziju, šizofreniju, pogledajte to ludilo koje se u njihovim glavama sada odvija. Dakle, sad kad je Rusija krenula i vojnički da se odupire tom zlu, sad  im pacifizam odgovara, sve zaodenut citatima iz Svetog Pisma. A potpuno ih nije bilo i nije ih briga za umiranje miliona dece čiju smrt su prouzrokovali nalogodavci i zaštitnici onih koje oni podržavaju!!! Kakava hipokrizija, kakvo licemerje!

Prvi put kad  je neko(Rusija) toj imperiji zla ozbiljno stao na crtu, dakle prvi put kada je neko konačno rekao dosta i stao za vrat tom iskonskom zlu koje maltretira, mrcvari i hoće da porobi svojim antihrišćanskim vrednostima celu civilizaciju, sada kao po komandi ne može da se živi od tih "mirotvoraca" i "humanista". 

Udaraju iz sve snage u zurle i talambase mira, koji nikad ne propuste da osude Rusku "agresiju". Slušamo ih kako papagajski ponavljaju kako su isti i jedni i drugi, kako su jedni i drugi tobože u dogovoru. Slušamo ih kako krokodilski plaču nad sudbinom Ukrajine. Jedna potpuna relativizacija svega.Dno dna.
Pri čemu su mi od svih njih najogavniji hipi pravoslavci. Sa drugosrbijancima i ateistima nemam taj problem, tu je situacija jasna, tu nema foliranja.   
Nego ovi "naši" su problem.Mislim da nikad više citiranja Jevanđelja nisam pročitao nego u zadnja dva dana.  Citiraju ljudi (sve u šesnaest) ne shvatajući ni duh Jevanđelja, ni citate koje izbacuju kao iz rukava. A ne shvataju jer su sektaši koji citiraju te stihove kad i kako to njima odgovara, a ne onako kako je to

Bogom otkriveno kroz Svete Oce pravoslavne Crkve. 

PRETEČA ARMAGEDONSKOG BOJA

Oni, dakle,usled svoje plitke pameti, ne razumeju suštinu istorijskih događaja i svetskog tumbanja kojem smo svedoci. Ne razumeju ili neće da razumeju da je sve ovo što gledamo  preteča armagedonskog, finalnog boja dobra i zla, a da su se oni, u svojoj beslovesnosti, stavili u funkciju najcrnjeg demonskog zla. Kao kakvi protestanti ili Jehovini svedoci,Bože me oprosti. Potpuna zombiranost.

 Ne razumeju da je ovo što je pokrenula Rusija najbliže nečemu što se zove pravedan rat(iako potpuno pravedan rat na zemlji ne postoji).  Ne razumeju da je bitka u Ukrajini bitka protiv antihrista i njegovih NATO poslušnika.

Ne shvataju ili ne žele da shvate da ako to NATO civilizacijsko zlo pobedi u Ukrajini sledi najcrnji period ljudske istorije. I to zlo nam dolazi od strane pokrovitelja istih tih Ukrajinaca koje hipi pravoslavci tobože od zlih Rusa hoće da brane. 

 Svi ti umišljeni pravoslavci trebalo bi da pročitaju makar „Rat i Biblija" od Vladike Nikolaja pa da vide u kakvoj su duhovnoj opasnosti. A rat kao takav je posledica moralnog sunovrata čoveka i dešava se po Božijem dopuštenju i ima u duhovnom smislu očišćujući efekat. 

Da nema ratova retko bi se koji čovek spasao za večnost. Zato je rat u širem kontekstu, kao bolest na ličnom planu zapravo Božija "ljuta medicina" da se čovek kroz telesno stradanje preumi i spase ono što je prevashodnije, a to je ljudska duša i večnost.

Hipi pravoslavci to ne razumeju.

Danas je treći dan ruske odmazde nad Ukrajinom, šta se tačno dešava saznajte OVDE.

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA