Najnovije

UKRAJINCI RAZBIJENI NA HERSONSKOM FRONTU: Ubijeno 130 vojnika, uništena dva tenka i devet oklopnjaka

Oružane snage Rusije odbile su sve napade ukrajinske vojske u Hersonskoj oblasti, likvidirano je preko 130 ukrajinskih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U delu fronta od Nikolajeva do Krivog Roga ukrajinske snage su pokušale da probiju odbranu ruske vojske, ali su napadi odbijeni i protivnik je vraćen na prvobitne položaje. Pored 130 ukrajinskih vojnika, likvidirana su dva tenka, devet oklopnih vozila i 13 automobila.

U području Krasnog Limana u DNR ukrajinske snage su pokušale da izvedu napad u pravcu mesta Novovodjano i Černopopovka u DNR, ali je ruska vojska odbila napad. Likvidirano je preko 80 ukrajinskih vojnika, šest tenkova, četiri oklopna vozila i pet pikapova.

Ukrajinske snage su napale položaje ruske vojske u pravcu Južno-Donjeck u DNR, međutim ruska artiljerija je razbila protivnika koji je izgubio 25 vojnika, dva tenka, tri borbena vozila pešadije.

Ruski vojni resor takođe navodi da je protivnik izveo neuspešan pokušaj ofanzive u pravcu mesta Kuzemovka u LNR. Prilikom odbijanja napada, Oružane snage Rusije likvidirane su više od 20 ukrajinskih vojnika.

Ruska vojska je pomoću visoko preciznog oružja uništila pogone fabrike „Komunar“ u Harkovu. Tom prilikom su uništene bojeve glave za ukrajinske protivbrodske rakete „Neptun“ koje su se proizvodile u tom preduzeću.

Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborila je ukrajinski avion MiG-29 u području mesta Peremoga u Nikolajevskoj oblasti.
Ruska PVO presrela je u vazduhu 24 projektila ispaljena iz višecevnih raketnih bacača „Himars“, „Oljha“ i „Smerč“ u LNR, kao i tri američke protivradarske rakete „Harm“ u Hersonskoj oblasti.

U području mesta Aleksejevka u Dnjepropetrovskoj oblasti uništeno je skladište nafte sa 56.000 tona dizel goriva koje je bilo namenjeno za vojnu tehniku grupacije snaga ukrajinske vojske „Dnjepar“.

Ruska vojska je uništila tri komandna mesta ukrajinskih snaga u području Kupjanska u Harkovskoj oblasti i grada Zaporožja, kao i 72 artiljerijske jedinice na položajima, ljudstvo i tehniku u 183 rejona.

Uništena su i dva skladišta municije sa oružjem u području mesta Torsko u DNR, skladište opreme združene grupacije Oružanih snaga Ukrajine „Dnjepar“ u području Zaporožja, kao i tri skladišta municije kod Nove Kamenke u Hersonskoj oblasti i Zaporožja.

Snimak uništene kolone ukrajinskih tenkova pogledajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA