Najnovije

OČEKUJE SE ŽESTOK UDAR! Herson ispražnjen, uskoro počinje prelomna bitka!

Evakuacija stanovnika Hersonske oblasti sa desne na levu obalu Dnjepra je završena, objavio je večeras na Telegramu lider Krima Sergej Aksjonov nakon posete Hersonu zajedno sa prvim zamenikom šefa administracije predsednika Rusije Sergejem Kirijenkom.

Ukrajinska vojska. (Foto: MO Ukrajine)

"Posetio sam Herson zajedno sa prvim zamenikom šefa administracije predsednika Rusije Sergejem Kirijenkom. Otišli smo do luke i trajektnog prelaza na reci Dnjepar. Radovi na preseljenju lokalnog stanovništva na levu obalu Dnjepra i bezbedne ruske regione su završeni. Drago mi je da su svi oni koji su želeli da napuste područje koje je pod ukrajinskom vatrom uspeli da to urade na brz i bezbedan način", naveo je Aksjonov, prenela je agencija TASS.

Vršilac dužnosti guvernera Hersonske oblasti Vladimir Saldo je 8. oktobra najavio da će civili koji žive na desnoj obali reke Dnjepar biti evakuisani na levu obalu, zbog opasnosti od poplava u slučaju da ukrajinska vojska napadne hidroelektranu Kahovka.
Takođe je rekao da je Ukrajina gomilala ogromne snage u blizini gradova Nikolajev i Krivoj Rog, pa su napori da se uspostavi veća odbrana bili još jedan razlog za premeštanje civila.

Regionalne vlasti su 19. oktobra ograničile ulazak u područja na desnoj obali reke.

Snimak predaje ukrajinske vojske pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA