Najnovije

OTVORENI RAT SA ZAPADOM! Uzaludan heroizam Ukrajinaca, sad šalju i starce od 70 leta! (VIDEO)

Harkov nije na listi prioriteta ruske operacije, već Herson. Zato su Ukrajinci odlučili da udare tu, i plate jezivu cenu, danak u krvi Zapadu. Kilometrima leže ukrajinska tela poginulih vojnika, taj prizor izgleda otprilike kao Kosovska bitka, rekao je novinar Bojan Bilbija prilikom gostovanja u emisiji Reč produkcije Helmkast, u emisiji koja, zbog blokade i demonetizacije kanala koju je prouzrokovao Jutjub, kasni dvadesetak dana, a sada je emitovana na novom kanalu Helmkast Rezervni položaj.

Bojan Bilbija (Foto: Helmkast)

Kako je rekao, Zelenski je znao da će to da se desi.

– Šta su uradili Rusi. Oni su samo izbegli bitku i otišli kada su videli da Ukrajinci napadaju u razmeri osam prema jedan. Povukli su se, ali su angažovali maksimalno avione, udarne helikoptere, artiljeriju i sve ostale sisteme koji prže i ruše. Ukrajinci su tu bili pokošeni, ali je tolika sila nagrnula, pa su se Rusi povukli na strateške položaje – istakao je Bilbija.

Govoreći o Čečenima Ramzana Kadirova, on je kazao da u vojnom pogledu oni za Ruse imaju ulogu slično kao i Gurke za Britance.

Kako je naveo, „Zapad će ratovati do poslednjeg Ukrajinca i ne bi bilo nikakvo iznenađenje da ovaj rat potraje godinama“.

Bilbija je istakao da Rusija poklanja žito i veštačko đubrivo najsiromašnijim zemljama.

– Ako Rusija nahrani te afričke zemlje, bilo za novac bilo besplatno, otpada taj argument da ih mori glađu. Kad ona šalje žito ili đubrivo, nju to ne košta mnogo, a onome koji prima pomoć, to je spas sa neba. U Rusiji je svima toplo, svi se voze, ima hleba, ima svega, čitava Mendeljejeva tablica u ogromnim količinama. A svima drugima nešto fali – ukazao je on.

Govoreći o rusko-japanskim odnosima, kazao je da Moskva čeka 75 godina da potpiše sporazum sa Tokijom i da su bili nadomak sporazuma, „ali nikad nije potpisan, jer je jedini uslov Rusije bio da taj sporazum potpišu sa suverenim Japanom, a ne sa američkim vazalom Japanom gde su ogromne američke vojne baze“.

– Japanska vojska i politika u potpunosti zavise od američke. Omladina u Japanu uopšte ne zna da su atomske bombe na Japan bacili Amerikanci. Prema anketama, to zna manje od 20 odsto mladih, a skoro isto toliko misli da su to Rusi učinili. Uskoro će biti više onih koji smatraju da su ih Rusi bombardovali – otkrio je Bilbija šokantne podatke.

Ukoliko želite, možete podržati novi kanal Helmkast Rezervni položaj tako što ćete ga zapratiti i podeliti video snimke prijateljima.

O opasnosti rušenja Krimskog mosta pročitajte OVDE.

Izvor: Helmkast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA