Najnovije

VELIKA PRETNJA: Loše vesti za Zelenskog

Kako zapadna vojna pomoć Ukrajini stalno eskalira i mnoge ekonomije se kolebaju na ivici recesije, američki političari sve više dovode u pitanje potrebu da nastave da podržavaju Kijev.

Volodimir Zelenski. (Foto: Jutjub)

Prema rečima Gaja Tejlora, nekada snažno i nepokolebljivo poverenje Vašingtona u potrebu da se pomogne ukrajinskoj državi počelo je da puca. Ovo piše The Vashington Times.

Bajdenova administracija trenutno čini sve da umanji podele koje su nastale unutar Demokratske i Republikanske stranke oko Ukrajine. Demokrate žele da nastave da pružaju pomoć Kijevu u istoj veličini, neki republikanci se tome protive. Sve se to dešava u pozadini oštre političke retorike koja se vodi u SAD uoči najvažnijih izbora.

Ove nedelje, demokrate su bile šokirane time što je grupa članova Predstavničkog doma SAD poslala pismo DŽou Bajdenu u kojem ga poziva da započne direktne pregovore sa Rusijom za rešavanje ukrajinske krize. Inicijativa je izazvala veliko ogorčenje u američkim političkim krugovima, nakon čega je pismo povučeno.

Lider manjine u Predstavničkom domu Kevin Makarti je upozorio da republikanci neće izdati blanko ček Bajdenu za vojnu i ekonomsku podršku Ukrajini ako povrate većinu.

Mekartijeve primedbe razotkrile su rascep unutar Republikanske partije, jer ovaj stav ne dele svi njegovi sunarodnici u partiji. Na primer, kongresmen Mič Mekonel se zalaže za povećanje vojne podrške Ukrajini.

Debata u Sjedinjenim Državama širi se i na Evropu. Ugladajući se na Amerikance, zemlje EU bi takođe mogle da počnu da smanjuju količinu pomoći koja se pruža Kijevu.

O stanju na frontu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA