Najnovije

EMIL VLAJKI: Rat Zapada i Rusije - stanje na frontu

Amerika i Poljska misle da je projektil koji je u Poljskoj ubio dvoje ljudi, vjerojatno došao sa ukrajinske strane.

Ukraine’s air defence was probably responsible for a blast that killed two people in south-eastern Poland, the Polish president has said, while Nato said Russia was ultimately to blame as Moscow had started the war and launched the attack that triggered Kyiv’s defences.
Hours after the US president, Joe Biden, said it was unlikely the missile had been fired from Russia.

Piše: Emil Vlajki

Otužno je vidjeti koliko ima mediokriteta na svijetu koji za sebe misle da su jako pametni. Gledam ih svakodnevno po kojekakvim televizijama, zapadnim, hrvatskim i srpskim, koji govore kako Rusija gubi bitke, a uskoro će i rat. Usput ovi sa „zapadnog Balkana“ dodaju kako se Srbija ne treba osloniti na Rusiju koja nije sposobna ni da se o samoj sebi brine, a nekmoli još o drugima. Tvrdi se kako su Rusi nespremno i bahato ušli u rat, a da su demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine samo izgovor za pokušana ruska osvajanja. Dio tih „analitičara“ to radi po zadatku, ali većina njih ima slabo razvijenu neuronsku mrežu u mozgu. 

Žalosno je što svaki put kada nešto pišem, moram početi ispočetka.

Pronacistički ne-ruski Ukrajinci, ne poštujući dogovoreno (Minske sporazume), gađali su punih osam godina Ruse u Lugansku i Donjecku kao glinene golubove, vršili genocid nad njima, i spremali se da ih dokrajče u 2022. godini, koncentriravši na granicama tih dviju pokrajina sto tisuća najelitnijih vojnika koje je režim u Kijevu imao. To Rusija očito nije mogla dozvoliti, upala je tamo sa relativno vrlo malim snagama i osvojila ta područja, oko sto hiljada kvadratnih kilometara, što su tamošnji Rusi jedva dočekali. Kasnije su Rusi iz drugih dviju pokrajina također htjeli da uđu u sastav Rusije, pa je i taj teritorij dobrim dijelom bio uzet.

Pouka je slijedeća. Nitko nema pravo da vrši genocid nad nejakim stanovništvom jer, doslovno, veliki brat to neće trpjeti; nad jakima uvijek ima jačih, posebno kada se radi o pravednom nasilju, a ruska intervencija je to zasigurno bila!

I odmah da kažem, ruska intervencija nema veze sa NATO agresijom na Jugoslaviju/Srbiju jer je to nasilje bilo bezrazložno.

Ali, da nastavimo s pričom. Referendumom u četiri bivše ukrajinske pokrajine, koje su se voljno pripojile Rusiji, ti su teritoriji sada dio Ruske federacije!

Prema tome, ono na početku je bila vojna ruska intervencija, a sada se radi o obrani ruskog teritorija!

Početna ruska intervencija se izvela sa sto i pedeset tisuća vojnika, a rat sada se vodi barem sa petnaest milijuna vojnika koji čuvaju granice svoje zemlje, Ruske federacije.

Nitko na svijetu ne može dobiti rat protiv ove sile sa najsavršenijim oružjem.

Zapad i Rusija se jedino mogu međusobno uništiti uništivši usput i čovječanstvo.

Zapad, koji naoružava i obučava Ukrajince, i koji je, želeći da se dokopa Sibira, sve ovo skupa izazvao, može se jedino proksi boriti do posljednjeg Ukrajinca, i nakon toga je kraj.

Smatram, da je Rusija odredila Dnjepar kao prirodnu granicu između nje i Ukrajine. Možda ratom zaokruži granice Donjecka i Zaporožja, ali ne i Hersona.

Na novim teritorijama, denacifikacija je već izvršena. Ostaje da se izvrši demilitarizacija i neutralnost Ukrajine.

To se postiže bombardiranjem supersoničnim oružjem cjelokupne ukrajinske infrastrukture. Uskoro će Ukrajinci ostati bez struje, vode i goriva, bez aviona, brodova, željeznica i gasa i to za stalno. Režim u Kijevu će biti prisiljen na mir.

Drugim riječima, front se neće više puno micati.

Onaj komičar koji je na čelu Ukrajine, očajničkim potezima pokušava da spasi prvenstveno sebe, pribjegavši granatiranju Poljske i time nastojeći izazvati Treći svjetski rat, ali ni Amerika nije toliko glupa da na to nasjedne. Da Ukrajinci ginu „u redu“, pa čak i Evropljani, ali Amerikanci nikako.

Jedina joj je šansa da Putin ode, onda bi rat dobili, ali ne i Rusiju.

Ostale tekstove Emila Vlajkija čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA