Najnovije

RUSIJA DOBILA IZVINJENJE OD VATIKANA: Priznali grešku posle izjave o Čečenima i Burjatima

Rusija je diplomatskim kanalima dobila izvinjenje Vatikana zbog izjave pape Franje o Čečenima i Burjatima, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova

Papa Franja (Foto: Pixabay)

„Diplomatskim kanalima iz Vatikana je primljen apel koji sadrži zvaničnu izjavu u ime državnog sekretara Svete Stolice Pjetra Paroline u vezi sa pomenutom izjavom pontifika.

U izjavi se, između ostalog, kaže: „Državni sekretarijat Vatikana se izvinjava ruskoj strani. Sveta stolica duboko poštuje sve narode Rusije, njihovo dostojanstvo, veru i kulturu, kao i druge zemlje i narode sveta'’.

Sposobnost priznavanja svojih grešaka sve je ređe u savremenoj međunarodnoj komunikaciji... Ovakav pristup izaziva iskreno poštovanje.

Verujemo da je ovaj incident rešen i radujemo se nastavku konstruktivne interakcije sa Vatikanom“, navela je Zaharova tokom brifinga.

Podsećamo, papa Franja je krajem novembra dao intervju američkom verskom časopisu Amerika, tokom kojeg je izjavio da su Čečeni i Burjati „najokrutniji“ od onih koji učestvuju u sukobu u Ukrajini. Skandalozna izjava je izazvala nezadovoljstvo u regionima gde žive ova dva naroda i celom ruskom društvu.

O stanju na frontu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA