Najnovije

"GENIJALNA TAKTIKA SUROVIKINA!" Ukrajinci postali fiksna meta, okreću narod protiv režima, a onda...

Oružane snage RF su protiv Oružanih snaga Ukrajine upotrebile briljantnu taktiku britanskog vojnog teoretičara Bejzila Henrija Lidela Harta.

O tome je u intervjuu za PolitRussia govorio rumunski vojni ekspert Valentin Vasilesku. Prema njegovim rečima, ruski general Sergej Surovikin preuzeo je inicijativu u svoje ruke i iskoristio „indirektan pristup“ teoretičara. 

Kako je objasnio stručnjak, reč je o tome da direktan napad može da iscrpi snage napadača, a indirektan pristup može da oslabi odbrambenu stranu.

- Ruski general je odlučio da Oružane snage Ukrajine ostavi bez resursa. Stoga su Oružane snage RF počele da udaraju po infrastrukturi Ukrajine. Ostavši bez struje, kompleti naoružanja ukrajinske vojske, municija i trupe koje ulaze na front postale su fiksne mete i redovno ih uništavaju ruski projektili - objasnio je Vasilesku.

Pored toga, prema njegovom mišljenju, raketni udari koje su nanele Oružane snage RF doveli su do nezadovoljstva običnih Ukrajinaca koji ne mogu da zadovolje svoje potrebe. 

- U vrlo bliskoj budućnosti, pad morala će dovesti do nepoverenja vlasti. Ovi problemi će biti pokupljeni u Oružanim snagama Ukrajine, nakon čega će početi dezertiranje. Položaj ukrajinske vojske će takođe biti mnogo teži zbog činjenice da će mobilisani ruski vojnici uskoro stići na front - rezimirao je vojni ekspert.

Podsetimo, veteran izraelske obaveštajne službe, vojni analitičar i politikolog Jakov Kedmi pohvalio je nedavno imenovanje Surovikina za komandanta specijalne vojne operacije. Po njegovom mišljenju, iskustvo ruskog generala će pomoći da brzo donese kompetentne odluke u bilo kojoj situaciji, a to će, kako je uveren ekspert, doneti uspeh Oružanim snagama RF na bojnom polju.

RAT ĆE TRAJATI GODINAMA! Procurili tajni ugovori, krv će teći dokle god Amerika zarađuje

Izvor. Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA