Najnovije

SLOBODARI: Krećemo u kampanju „Glasaj protiv Vučića!“

Narodni slobodarski pokret izdao je danas saopštenje za javnost u kojem su obelodanili da neće učestvovati na izborima raspisanim za 3. april, ali će aktivno učestvovati u kampanji da se glasa za opoziciju u što većem broju.

“Sa žaljenjem konstatujemo kako je na ovim istorijskim izborima izostalo preko potrebno akciono jedinstvo opozicije. Umesto jasnog plana i dogovora za rušenje ovog nakaradnog režima, sve je izvesnije da će se izbori pretvoriti u bitku za to ko će da ponese titulu prvog opozicionara Srbije” navodi se u saopštenju.

Slobodari su najavili da neće učestvovati u izbornoj trci, ali će učestvovati u kampanji “Glasaj protiv Vučića”:

“Mi smo kao stranka odlučili da nećemo da učestvujemo u tome. Smatramo da je u narodu dominatno raspoloženje protiv vlasti i da je glasanje protiv naprednjaka zajednički imenitelj na kome se može graditi opoziciono jedinstvo.  Iz tog razloga mi nećemo ući u ponuđene koalicije već ćemo sve svoje resurse usmeriti u kampanju „Glasaj protiv Vučića!“ i na taj način pomoći svima onima koji iskreno žele da do promena dođe” najavljuju iz NSP-a.

Kako navode, sve njihove analize govore da je za pad Vučićevog režima neophodno da se sprovedu određeni koraci:

“Sve naše analize govore da je za pad Vučićevog režima neophodno da se sprovedu sledeća tri koraka:

1.      Što masovniji izlazak građana na izbore čime će se onemogućiti vlast da izbornim inženjeringom i krađom dovedu do pobede njihovog kandidata u prvom krugu. U tom smislu posebno su važni apstineti, kao i razočarane pristalice vlasti koje treba ohrabriti da glasaju protiv.

2.      Ulični protest protiv izborne krađe koja je već u toku, a koji će biti organizovan u izbornoj noći.

3.      Održavanje političke krize koja će tada nastati sve do unutrašnjeg sloma Vučićevog režima.”

“Mi ćemo kao stranka do izbora održati niz akcija i obraćanja javnosti kako bi što više ljudi animirali da izađu i glasaju protuv Vučića. Pri tome očekujemo da će sve naše opozicione kolege koje će za razliku od nas trčati trku za mandate, imati stalno na pameti ko je glavni problem u Srbiji i da će shodno tome iznaći snage da makar svi zajedno u izbornoj noći izvedemo svoje pristalice na ulicu i ne dozvolimo da se svo ovo zlo i ludilo legalizuje” apeluju slobodari.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA