Najnovije

ZAVRŠENI PREGOVORI MOSKVE I KIJEVA: Od Rusije se traži da napusti Krim

Pregovori Rusije i Ukrajine završeni su posle pet sati, javlja TASS pozivajući se na neimenovani izvor. "Oni su završeni", rekao je izvor TASS-a.

Ukrajina i Rusija (Ilustracija: RIA Novosti)

Drugi detalji nisu objavljeni.

Pregovori su, kako je ranije saopštilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova, počeli danas u Gomeljskoj oblasti.

Rusku delegaciju predvodio je savetnik šefa države Vladimir Medinski, a u njoj su bili i zamenik ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko, zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin i predsedavajući Komiteta za međunarodne poslove Dume Leonid Slucki, naveo je TASS.

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov je šef ukrajinske delegacije, u kojoj su i savetnik šefa kabineta predsednika Mihail Podoljak, lider partije Sluga naroda David Arahamija, ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov, šef delegacije Ukrajine u Trilateralnoj kontakt grupi Andrej Kostin, narodni poslanik Rustem Umerov i zamenik ministra spoljnih poslova Nikolaj Točicki.

Kako je ranije prenela ukrajinska agencija UNIAN, ključna tema pregovora je momentalni prekid vatre i povlačenje ruskih trupa sa teritorije Ukrajine.

Savetnik Zelenskog pozvao ruske snage da se povuku iz Ukrajine

Savetnik ukrajinskog predsednika pozvao je danas tokom pregovora ruske i ukrajinske delegacije na povlačenje svih ruskih snaga sa ukrajinske teritorije, uključujući i one na Krimu i u Donbasu, javili su ukrajinski mediji navodeći da je reč o komentarima i ličnom stavu Aleksija Arestoviča, savetnika predsednika Zelenskog koji nije član ukrajinske delegacije, preneo je Rojters.

Razgovori ruske i ukrajinske delegacije održani su u Belorusiji, u Gomeljskoj oblasti koja se nalazi u pograničnom pojasu sa Ukrajinom.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA