Najnovije

DIK MARTI U OPASNOSTI: Švajcarska vlada kontaktirala srpsku policiju

Federalna policijska kancelarija Švajcarske (Fedpol) započela je razmenu informacija sa srpskim policijskim organima povodom zaštite bezbednosti nekadašnjeg političara Dika Martija, a obaveštavanje srpskih vlasti deo je grupe mera koje su urađene, gde je razmena između Fedpola i srpskih policijskih organa obavljena uz bliske konsultacije sa Generalnim tužilaštvom, navodi danas Albanijan post izvode iz odgovora koji su dobili iz pres službe švajcarske vlade.

Dik Marti (Foto: Jutjub)

Dalje se navodi da su švajcarske vlasti preduzele mere zaštite Dika Martija.

"Možemo da potvrdimo da je od decembra 2020. pretpostavljena ozbiljna pretnja protiv gospodina Dika Martija. Osim aspekata krivičnog prava, to pitanje uključuje i garanciju lične bezbednosti, a zbog navodnog transnacionalnog konteksta postoje i političke komponente. Stoga su različiti organi na federalnom i kantonalnom nivou uključeni. U tom kontekstu, Kancelarija državnog tužioca, Fedpol i drugi partnerski organi su izradili niz sveobuhvatnih mera", navodeno je u odgovoru Vlade Švajcarske Albanijan postu.

U saopštenju je istaknuto da su mere bezbednosti na snazi i da se zbog toga ne može otkriti o kakvim se tačno merama radi.

"Kako bi osigurao bezbednost, Fedpol je preduzeo opsežne mere zaštite na osnovu redovnih procena situacije, uključujući bezbednost u neposrednoj blizini Martija, što uključuje takozvanu blisku zaštitu prilikom pojavljivanja na javnim mestima ili mere tehničke zaštite u njegovom prebivalištu. Ove mere zaštite su sprovedene u saradnji sa kantonalnom policijom. Bezbednosne i zaštitne mere su i dalje na snazi, tako da, da se ne bi neopravdano narušila njihova efikasnost, nikakvi detalji neće biti otkriveni", objasnili su iz švajcarske vlade.

Neke od mera bezbednosti otkrio je sam Dik Marti u svom intervjuu navodeći da mu je kuća puna kamera, alarma i da ima i sigurnosnu sobu u koju bi se sklonio u slučaju napada. Takođe, rekao je i da tokom retkih putovanja oblači pancir, koristi blindirani automobil i ima pratnju dva policijska vozila u civilu.

O reakcijama na naoružavanje Srbije pročitajte OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA