Najnovije

MRŠAVI PROTIV DEBELIH ZA PETRA LAĐEVIĆA: Tradicionalna fudbalska utakmica sutra od 16 sati na Dorćolu

”Dorćol pivara” organizuje u nedelju, 22. maja 2022. godine sa početkom u 16 časova humanitarni događaj na igralištu fudbalskog kluba ”Dorćol” kod Nebojšine kule.

U pitanju je tradicionalna fudbalska utakmica između mršavih i debelih, a sva sredstva od prodaje piva i hrane idu u humanitarne svrhe.

Novac će se usmeriti na lečenje Petra Lađevića koji boluje od izuzetno retke bolesti ”Lesch Nyhan” sindroma zbog čega je vezan za invalidska kolica. Svakodnevno mu je potrebno mnogo vežbi, lekova koji regulišu mokraćnu kiselinu, a potrebna su mu i pomagala koja bi mu olakšala život.

Prikupljena sredstva proslediće se porodici ovog četvorogodišnjaka.

Utakmica sa tradicijom

Ovo nije prvi put da se organizuje ovakav događaj.

Naime, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka ovakva utakmica se redovno održavala. Nakon toga došlo je do pauze, a od pre tri godine opet je oživljena ova lepa tradicija humanitarnog karaktera, koja je morala da se prekine usled pandemije korona virusa, ali se ove godine nastavlja.

Svi koji su u mogućnosti pozvani su da u nedelju sa tribina isprate ovaj zanimljiv događaj uz pivo i hranu. Uz odličnu zabavu, prelepo nedeljno popodne svi ćemo pomoći malom Petru i lepo se družiti.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA