Najnovije

ISPOVEST BIVŠEG PRIPADNIKA BATALJONA ''AJDAR'': Doktor je ubijao ranjenike

Lekar ukrajinskog ekstremističkog bataljona „Ajdar“ tokom operacije ukrajinske vojske u Luganskoj oblasti 2014. lično je ubijao ranjene ustanike Donbasa. Ovo je za RIA Novosti rekao uhapšeni bivši pripadnik bataljona Vitalij Baštanik, koji je svedočio pred ruskim bezbednosnim snagama.

Ajdar (Foto: RIA novosti)

Sagovornik agencije je otkrio šta se dogodilo u junu 2014. u blizini grada Ščastja, LNR, gde su borci bataljona „Ajdar“ učestvovali u operaciji.

Baštanik je rekao da su jednog od pripadnika bataljona ustanici ranili u grudi. „Zvali su doktora, borbeni nadimak mu je bio „Dok'’. Zvao se, mislim, Valera, verovatno je imao oko trideset dve godine. Momci su rekli da je taj „doktor“ došao, pogledao, izvadio pištolj i pucao u tog ranjenog čoveka“, priseća se on.

Takođe se navodi da je lekar bataljona ubijao i zarobljene pripadnike Narodne milicije LNR.

Ranije je bivši borac ukrajinskog bataljona „Ajdar“ Denis Serous govorio o slučaju kada je njegov kolega nastradao dok je pio alkohol. Prema rečima bivšeg borca, dvojica njegovih kolega otišla su da popiju pivo. Serous nije naveo njihove borbene nadimke, jer se ne seća. Setio se da se samo jedan od dvojice vojnika vratio u jedinicu. Kada se vratio, bio je upitan gde mu je partner, na šta je on odgovorio da je zaklan.

Juriš na '’Azovstalj'’ pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA