Najnovije

JOŠ JEDAN KORAK U INTEGRACIJI DONBASA U RUSIJU: DNR i LNR dobile prefiks ''+7''

Mobilne komunikacije u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici (DNR i LNR) prešle su na rusku numeraciju, pretplatnici će dobiti kod ruskog mobilnog operatera +7, saopštili su na Telegramu predsednici republika Denis Pušilin i Leonid Pasečnik.

Donbas (Ilustracija: Russkaя Vesna)

„Danas će pretplatnici republičkog telekom operatera „Feniks“ sa numeracionim kodom +38071 dobiti dodatni broj u kodu ruskog sistema numeracije. Tako postaje moguće telefonirati i slati SMS-ove pretplatnicima Feniksa pomoću ruskog sistema numeracije +7“, napisao je Pušilin. Prema njegovim rečima, ovo je „veoma dobar poklon za Dan pobede”.

Predsednik LNR je rekao i da „integracija Luganske Narodne Republike sa Rusijom uzima sve više maha“. On je napomenuo da bi dodela posebnog ruskog brojevnog koda Republici u velikoj meri olakšala interakciju sa Rusijom kako za obične građane, tako i za biznis, kulturu i druge oblasti.

Pušilin je 6. maja imenovao vanrednog i opunomoćenog ambasadora DNR u Rusiji – tu funkciju je zauzela predsednica lokalnog parlamenta Olga Makejeva. Rodion Mirošnik postao je ambasador LNR u Rusiji.

O napadu na Odesu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA