Najnovije

VANREDNO OBRAĆANJE PREDSEDNIKA DNR: Stanje je veoma loše (VIDEO)

Predsednik DNR Denis Pušilin je imao vanredno obraćanje javnosti.

DNR (Foto: RIA Novosti)

Saopštenje prenosimo u celosti:

Neprijatelj je bukvalno prešao sve linije. Koriste se zabranjeni načini ratovanja, granatiraju se stambena područja, centralni kvartovi grada Donjecka, a sada su pod vatrom i druga naselja Donjecke Narodne Republike.

S tim u vezi, postignuto je razumevanje da će biti uključene sve neophodne dodatne snage savezničkih snaga, pre svega Ruske Federacije.

Takođe napominjem da je u protekla 24 sata uništeno oko 30 neprijateljskih vatrenih položaja, uništeno je neprijateljsko komandno mesto u rejonu naselja Memrik.

Naravno, čak i imajući ovo u vidu, neprijatelj još uvek ima dovoljnu količinu naoružanja koja je sposobna da nanese vatrene udare po našim naseljima. S tim u vezi, preporučeno je načelnicima ministarstava i resora i data su im odgovarajuća uputstva: da se uključi minimalan broj ljudi na radnom mestu, glavno radno osoblje mora biti prebačeno na daljinski rad. Ista preporuka je data i privatnim preduzećima.

I narednih dana preporučujem da svi građani Donjecke Narodne Republike maksimalno ostanu na sigurnim mestima i ne ostavljaju decu bez nadzora.

Vlasti Donjecke Narodne Republike preduzimaju iscrpne mere kako bi što pre obezbedile punu bezbednost građana Republike.

Više o ovome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA