Najnovije

KONTRANAPAD UKRAJINSKE VOJSKE: Pažnja snaga LNR i DNR bila usmerena u drugom pravcu

Oružane snage Ukrajine pokrenule su lokalni kontranapad kod Ugljedara. Pokušali su da zauzmu selo Pavlovku. Za odbijanje kontranapada korišćena je avijacija, piše ruski portal ANNA-NEWS.

Ukrajinska vojska (Foto: flickr)

Juče, 21. juna, jedinice ukrajinske armije krenule su u kontranapad u pravcu Ugljedara. Na području naselja Pavlovka došlo je do žestokih sukoba. O ovome je prvi izvestio komandant specijalne jedinice '’Alfa'’ iz DNR, Aleksandar Hodakovski. On je naveo da se ukrajinska vojska povukla.

Prema izvorima portala ANNA-NEWS, avijacija je bila uključena u odbijanje kontranapada. Protiv ukrajinskih snaga radili su helikopteri Mi-35 i Ka-52, kao i jurišni avioni Su-25. Na terenu se Ukrajinci suočavaju sa jedinicama armija Rusije i DNR.

Važno je napomenuti da Ministarstvo odbrane Ukrajine još nije komentarisalo izveštaje o borbama u ovom pravcu.

Koristeći činjenicu da je glavna pažnja savezničkih snaga Rusije, DNR i LNR usmerena na operaciju u oblasti Lisičanska i Severodonjecka, ukrajinska komanda pokušava da izvede kontranapade na drugim sektorima linije fronta. Time ne samo da nastoji da postigne taktičke uspehe, već ostvaruje i prebacivanje snaga Rusije,DNR i LNR sa najvažnijeg pravca.

Više o zbivanjima na frontu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA