Najnovije

RUDARSKA DIVIZIJA DNR: Oni su simbol pobede Donbasa

Predsednik DNR Denis Pušilin obratio se narodu Donjecke Narodne Republike povodom osme godišnjice Rudarske divizije, koja je za sve postala simbol buduće pobede Donbasa nad ukrajinskim snagama.

DNR (Foto: Jutjub)

Obraćanje Denisa Pušilina prenosimo u celosti:

Kada su rudari pre osam godina ustali da brane Donbas, svima je to postao znak da neprijatelj neće proći.

Na današnji dan 2014. godine formirana je Rudarska divizija. Na njeno čelo je stao Konstantin kuzmin, tada još uvek zamenik načelnika rudnika.

Vojnici Rudarske divizije učestvovali su u žestokim borbama za Debaljcevo, Šahtjorsk, Troicko-Harcisk, Ilovajsk, Mospino, Starobeševo, na aerodromu Donjeck.

Dva bataljona 383. rudarske divizije stajala su na jugozapadnim granicama Republike, hrabro, stameno i junački braneći svoju zemlju.

Sa početkom Specijalne vojne operacije, vojnici divizije oslobodili su Berezevo i Volnovahu od ukrajinske okupacije. Zahvaljujući profesionalizmu i koordinisanim akcijama boraca, neprijateljski položaji između Marjinke i Novomihajlovke su potisnuti nazad. A sada momci hrabro tuku neprijatelja u pravcu Ugljedara i Zaporožja.

Borci rudarske divizije, noseći teške borbene zadatke, pokazuju herojstvo i visoku snagu. Hvala vam na usluzi i želim vam brzu pobedu!

O američkim vojnim laboratorijama u Jermeniji pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA