Najnovije

ROGOZIN: NATO daje ukrajinskoj vojsci satelitske snimke

Privatni satelitski operateri prenose nizove podataka u NATO, a alijansa ih, zauzvrat, deli sa ukrajinskom vojskom, rekao je za RIA Novosti Dmitrij Rogozin, generalni direktor Roskosmosa.

Dmitrij Rogozin (Foto: RIA Novosti)

„Informacije su dostupne iz različitih izvora. Nismo u obavezi da ih saopštavamo, ali mogu da kažem da sve vodeće privatne kompanije, kao što je, na primer, onaj isti Maksar, sada rade isključivo na formiranju jedinstvenih podataka. oblaka koji NATO koristi za prenošenje određenih informacija ukrajinskim oružanim snagama“, rekao je šef Roskosmosa.

On je pojasnio da oko toga "nema ni najmanje sumnje".

„U stvari, ceo konglomerat privatnih i državnih orbitalnih grupa sada radi isključivo za našeg neprijatelja“, zaključio je Rogozin.

Kako saznaju dopisnici RIA Novosti, američki komercijalni sateliti fotografisali su Zmijsko ostrvo u Crnom moru nekoliko dana pre pokušaja Ukrajine da tamo iskrca trupe. Pored toga, uređaji su snimili područje platformi za bušenje nafte nedelju dana pre nego što su pogođene.

Isti sateliti Maksar snimili su rafineriju nafte Novošahtinski u Rostovskoj oblasti tri dana pre napada dronom na to preduzeće.

Kako Ukrajina za jedan dan može da završi rat, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA