Najnovije

Novakova sedma kruna na Vimbldonu

„Nadam se da ovo mesto voli i mene. Ovo je jedan od posebnih terena. Kada god izađem trava nije ni načeta. Ovaj turnir ima najveću istoriju. Zahvalan sam što sam ponovo ovde”, rekao je najbolji srpski teniser.- Vučić čestitao Đokoviću: Bravo majstore.

Novak Đoković (Foto: Jutjub)

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković osvojio je sedmi put titulu na Vimbldonu, a ujedno je stigao do 21. grend slem trofeja u karijeri, pošto je danas u finalu pobedio Australijanca Nika Kirjosa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3).

Đokoviću je ovo bilo osmo finale Vimbldona, a četvrta uzastopna titula na Otvorenom prvenstvu Engleske.

Srpski teniser je samo jednom poražen u finalu Vimbldona i to 2013. godine. On je u Londonu trijumfovao 2011, 2014, 2015, 2018, 2019. i 2021. godine.

Meč je trajao tri sata i četiri minuta. Ovo je bio treći međusobni duel srpskog i australijskog tenisera, a prvi trijumf Đokovića.

Srpski teniser je nastavio pobednički niz na Vimbldonu na kojem nije poražen od 2017. godine.

Trijumf nad Kirjosom bila je njegova 28. uzastopna na Vimbldonu. Australijski teniser je izgubio svoje prvo grend slem finale.

Đoković je u 32. grend slem finalu stigao do 21. trofeja. Prvi na listi je Rafael Nadal sa 22 osvojena grend slem trofeja. Najviše trofeja na Vimbldonu ima Rodžer Federer, koji je trijumfovao osam puta, a potom slede Pit Sampras i Đoković sa po sedam.

Đoković će od ponedeljka biti sedmoplasirani na ATP listi, pošto teniseri nisu dobili bodove za učešće na ovogodišnjem Vimbldonu zbog toga što su organizatori odlučili da zabrane nastup ruskim i beloruskim igračima.

Vimbldon se igrao za nagradni fond od 40,35 miliona funti.

Đoković je meč počeo duplom servis greškom, ali osvojio prvi gem i stigao do 1:0. Kirjos je došao do 1:1, ali je u ovom gemu servirao ispod ruke što teniseri retko danas koriste.

Srpski teniser je sigurnim servisom ponovo poveo, a Australijanac je lako uzvratio. Kirjos je u petom gemu iskoristio drugu brejk loptu, pošto je Đoković napravio duplu servis grešku i poveo 3:2. Kirjos je do kraja prvog seta održavao prednost od dva gema i zasluzeno je ovaj deo meča za 31 minut dobio rezultatom 6:4.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA